Çözüldü Ryzen 3600 ve 2133MHz uyumluluğu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ReCCoRian

Centipat
Şu anki bilgisayarımda HyperX 2133MHz 8 GB RAM var.
MSI Tomahawk Max ve Ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum ve dolayısıyla yeni bir sistem toplarmış gibi olacak.
MSI'ın kendi sitesinden;

1582995386917.png

3. nesil Ryzen'ler altında 2133MHz bulunmadığı için merakta kaldım.
Bu sitenin bilgelerinden de küçük bir yardım istiyorum o yüzden. Şimdiden teşekkürler.

Soru: 2133MHz RAM ve belirttiğim anakart-işlemci kombosu sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıkıntı çıkarmaz. Ancak düşük frekanslı RAM'ler Ryzen işlemciler için önerilmiyor. Normalde alacağınız FPS'in altında bir değer alırsınız. Mümkünse RAM'lerinizi 3000MHz ile değiştirin, eğer değiştiremem derseniz. XMP'den 2666MHz ve üstüne overclock yapmaya çalışın.
Sıkıntı çıkarmaz. Ancak düşük frekanslı RAM'ler Ryzen işlemciler için önerilmiyor. Normalde alacağınız FPS'in altında bir değer alırsınız. Mümkünse RAM'lerinizi 3000MHz ile değiştirin, eğer değiştiremem derseniz. XMP'den 2666MHz ve üstüne overclock yapmaya çalışın.

Çözüm
Şu anki bilgisayarımda HyperX 2133MHz 8 GB RAM var.
MSI Tomahawk Max ve Ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum ve dolayısıyla yeni bir sistem toplarmış gibi olacak.
MSI'ın kendi sitesinden;

Eki Görüntüle 507856

3. nesil Ryzen'ler altında 2133MHz bulunmadığı için merakta kaldım.
Bu sitenin bilgelerinden de küçük bir yardım istiyorum o yüzden. Şimdiden teşekkürler.

Soru: 2133MHz RAM ve belirttiğim anakart-işlemci kombosu sıkıntı çıkartır mı?
Çalışır ama 2133MHz Ryzen ile düşük performans verir. Şimdilik kullanın ama mümkünse ileride en az 3200MHz RAM alın.

Ben 2600 işlemciye 3200 mhz ram aldım sırf performans olarak yetsin diye. 2133 bence o işlemciye takılmaması gereken bir değer. Minimum 3000 mhz ram takmalısınız yada bütçeniz bundan daha yukarısına yetiyorsa farklı bir ram de bakabilirsiniz. Cl değeri de önemli. Bence maksimum cl16 olmalı. Bunun farkını pek göreceğimizi sanmıyorum aslında ama öyle denk getirmeye çalıştım. Crucial lt sport white 3200 mhz 8gb diye aratırsanız kullandığım modeli görürsünüz. Şuan aldığım fiyatta daha ucuz olabilir hatta farklı modellerde teknosa yada amazon türkiye de sanırım 3600 mhz ramleri aldığım zamana göre daha ucuz olduğunu gördüm dün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı