Ryzen 3600 ve RX 5600 XT için 550W PSU yeterli mi?

Evet yeterli fakat tavsiyem AMD kullanırken sınırlarda dolaşmayın. Çünkü zaman zaman TDPlerini aşabiliyor. Kesinlikle minimum 600W 80+ iyi bir marka PSU alın. Unutmayın ne kadar iyi PSU alırsanız o kadar emin ellerde olacak PSU.

Bende Ryzen 5 3600 ve 5600XT almayı düşünüyorum ama MSI 5600XT Gaming X ve MSI 5600XT Mech OC olarak iki tane ekran kartı var. Aralarında 200-300 TL fark vardı. Farklarını anlayamadım, Gaming X'e iyi soğutuyor demişler. Mech OC için doğru düzgün bir şey bulamadım. Gaming X modelini alırsam bütçemi biraz aşmış oluyorum, sizce değer mi? Hangisinden yana tercihimi kullanmalıyım ya da farklı markanın iyi soğutması olan ekran kartı öneriniz var mı ? Ve farkları?

Bende Ryzen 5 3600 ve 5600XT almayı düşünüyorum ama MSI 5600XT Gaming X ve MSI 5600XT Mech OC olarak iki tane ekran kartı var. Aralarında 200-300 TL fark vardı. Farklarını anlayamadım, Gaming X'e iyi soğutuyor demişler. Mech OC için doğru düzgün bir şey bulamadım. Gaming X modelini alırsam bütçemi biraz aşmış oluyorum, sizce değer mi? Hangisinden yana tercihimi kullanmalıyım ya da farklı markanın iyi soğutması olan ekran kartı öneriniz var mı ? Ve farkları?
3 fanlı bir Gigabyte versiyonu vardı hem daha şık hemde soğutması iyi . Kasanıza sığıyorsa onu tercih edin ama 2 fanlı alacaksanız Gaming X alın mutlaka.

MSI giriş seviye kartları gerçekten çok kötü oluyor. Rog strix, gaming x ve gigabyte gaming oc 5600xt modelinin en iyi 3 kartı. Ben gigabyte hayranı olduğum için gigabyte tercih ettim. Gaming x modelinin de siparişini verdim. Bu 3 kartta ısınma konusunda üzmez.
Evet yeterli fakat tavsiyem AMD kullanırken sınırlarda dolaşmayın. Çünkü zaman zaman TDPlerini aşabiliyor. Kesinlikle minimum 600W 80+ iyi bir marka PSU alın. Unutmayın ne kadar iyi PSU alırsanız o kadar emin ellerde olacak PSU.
Corsair VS550W 80+ sertifikalı zaten. Pek araştırmadım PSU'yu fakat tecrübelerime göre Corsair gayet kaliteli bir marka. Bu sistemin max. tüketimi ne olabilir ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı