Ryzen 3600 ve TUF B450 Plus alınır mı?

Zübeyir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2014'te topladığım hali hazırdaki sistemim:
  • Ekran Kartı: GTX 970
  • İşlemci: i5-4690
  • Anakart Chipset: H97
  • RAM: 12 GB
  • Kasa: Corsair Spec-01
Şu an için anakart ve işlemciyi yenileyip bu senenin sonuna doğru da ekran kartını yenilemek istiyorum. Ekran kartını 2080 Ti veya 2080 Super almayı düşünüyorum. Sık parça değiştiren biri değilim fark edildiği gibi. Ekran kartıyla uyumlu olup darboğaz yapmayacak, üstelik fiyat performans oranı iyi ve olabildiğince ucuz bir işlemci ve bu işlemciyle uyumlu işimi görecek en ucuz anakartı almak istiyorum.
Aklımdaki:
  • Asus Prime B450-Plus (703,80 TL)
  • Ryzen 5 3600 (1259,25 TL)
  1. Bu ikili mantıklı mı? Öneriniz var mı?
  2. Sizce bir sonraki çıkacak en iyi ekran kartını da kaldırır mı bu ikili?
  3. Kasam bu ATX karta ve GTX 2080 Ti'ye uygun mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani şöyle bir görüşüm olacak. İşlemci ile ekran-kartı darboğaz yapmaz ancak ana-kart ile ilgili görüşüm olumsuz VRM'leri çok iyi soğutacak bir ana-karta benzemiyor. Büyük ihtimal ekran kartları RTX serisiyle devam eder en az 2-3 yıl daha. Ancak ana-kart kötü.

Ekran kartı bence o parçalara biraz fazla kaçmış. 2070 ekran kartına 3700x falan alabilirsin tabi anakart x570 bi model seçmen daha uygun olur

Mantıklı ama görünüş biraz daha iyi istersen MSI B450M Mortar'a bakabilirsin. İşlemci 1080P'de bariz bir şekilde darboğaz yapacak 2080 Ti için söylüyorum, bir sonraki kartta bayağı darboğaz yapacağını düşünüyorum. Kart uygun fakat anakart PCI-e 4.0 olmadığı için biraz performans düşüşü olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı ama görünüş biraz daha iyi istersen Msi B450M Mortar'a bakabilirsin. İşlemci 1080p bariz bir şekilde darboğaz yapacak 2080 Ti için söylüyorum bir sonraki kartta baya darboğaz yapacağını düşünüyorum. Kart uygun fakat anakart PCle 4.0 olmadığı için biraz performans düşüşü olacaktır.
1.'si bariz bir şekilde darboğaz yapmayacak çünkü kart zaten hiç bir işlemci ile %90' üstüne çıkamayacak 1080p'de ama bu arkadaşın 2070 veya 2070 Super'den daha düşük FPS alacağı anlamına gelmiyor. Tabii ki daha yüksek FPS alacak istersen videolardan bakabilirsin. 2.'si ise PCI 4.0'ın şuan GPU bazlı kattığı tek şey 1 veya 2 FPS ki 2080 Ti zaten PCI 3.0 destekliyor yani 4.0 desteklemiyor. Neyin kaybını yaşayacak anlamadım?

Bütçeyi biraz arttırıp bu ikiliyi almanızı tavsiye ederim. Evet farkındayım ciddi fiyat farkı var ama amaç 2080 süper veya 2080ti ise ve 4-5 yıl bir yükseltme yapmak istemediğiniz için işlemci ve anakart için biraz bütçe yükseltilmeli diye düşünüyorum.

Bütçenizi belirtir misiniz?
Bütçe sınırım yok lakin sınır yok diye de çok para vermek istemiyorum. Dediğim gibi Ryzen 5 3600 için "uygun olan en ucuz"u almayı istiyorum.
Prime B450-Plus yerine MSI Gaming Plus MAX veya Tomahawk MAX alın ve evet şuan R5 3600 fiyatına göre en iyi işlemci konumunda. Yalnız biliyorsunuzdur yeni RAM almanız da gerek. Kasanızın max desteklediği GPU uzunluğu da 41cm yani 2080Ti rahatlıkla sığar.
Teşekkürler.
Evet yeni RAM şart.
Ekran kartı bence o parçalara biraz fazla kaçmış. 2070 ekran kartına 3700x falan alabilirsin tabi anakart x570 bi model seçmen daha uygun olur
Öğrenmek adına soruyorum, "fazla kaçması"nı açar mısınız? RTX 2080 Super ile bu anakart+ işlemci ile nasıl bir sorun yaşayabilirim?
Yani şöyle bir görüşüm olacak. İşlemci ile ekran-kartı darboğaz yapmaz ancak ana-kart ile ilgili görüşüm olumsuz VRM'leri çok iyi soğutacak bir ana-karta benzemiyor. Büyük ihtimal ekran kartları RTX serisiyle devam eder en az 2-3 yıl daha. Ancak ana-kart kötü.
Bu VRM soğutmanın önemini bilmiyorum. Ne kadar önemli? Bu anakartı alsam kısa sürede arıza verme ihtimali nispeten yüksek mi demek istediniz? Ben o overclock ile uğraşan biri değilim bu arada.
Bütçeyi biraz arttırıp bu ikiliyi almanızı tavsiye ederim. Evet farkındayım ciddi fiyat farkı var ama amaç 2080 süper veya 2080ti ise ve 4-5 yıl bir yükseltme yapmak istemediğiniz için işlemci ve anakart için biraz bütçe yükseltilmeli diye düşünüyorum.
Önümüzdeki 5 sene için RTX 2080 Super ve Ryzen 5 3600 ikilisinden Ryzen 5 3600 beni yolda mı bırakır diyorsunuz? Hangi açıdan? Ekran kartının yetip Ryzen 5 3600'ün yetmeyeceği ancak Ryzen 7 3700X'in yeteceği hangi oyunla karşılaşabilirim? Asıl önemli olan ekran kartı değil mi? Ekran kartına yetecek, darboğaz yapmayacak minimum işlemci öneriniz neden Ryzen 7 3700X?

Son düzenleme:
Bütçe sınırım yok lakin sınır yok diye de çok para vermek istemiyorum. Dediğim gibi Ryzen 5 3600 için "uygun olan en ucuz"u almayı istiyorum.

Teşekkürler.
Evet yeni RAM şart.

Öğrenmek adına soruyorum, "fazla kaçması"nı açar mısınız? RTX 2080 Super ile bu anakart+ işlemci ile nasıl bir sorun yaşayabilirim?

Bu VRM soğutmanın önemini bilmiyorum. Ne kadar önemli? Bu anakartı alsam kısa sürede arıza verme ihtimali nispeten yüksek mi demek istediniz? Ben o overclock ile uğraşan biri değilim bu arada.
O zaman x570 almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı