Ryzen 3600 ve TUF B450 Plus alınır mı?

2080 Ti ve onu besleyecek bir işlemci sizi rahatlıkla 5 sene idare edecektir. Vadesi dolduğunda ve upgrade yapacağınız zaman da aynı anakartı kullanmayacaksınız zaten. O halde, 5 sene içinde ekran kartı değiştirme düşünceniz yoksa PCIe 4.0'a ihtiyaç duymazsınız. Günümüzün PCIe 3.0 Gen 4 SSD'lerin hızının size yettiğini farz ediyorum.

Fakat bence de 9000+ fiyatlı bir ekran kartında 700 TL'lik anakart kullanmayın. En kötü ihtimal X470 chipset alın. B450 almak zorundaysanız bile en kalitelisini seçin. Mosfet kalitesini, VRM soğutmasını da geçtim 2080 Ti, heybetli ve ağır bir kart. X570 kartlar premium kartlar olduğundan PCIe yuvaları güçlendirilmiş olur, B450 ile anakartın belli bır ısıya ulaştıktan sonra eğilme bükülme riskine girmek istemezsiniz. Yüksek TDP değerleri ile çalışan bir ekran kartı ve işlemciyi, bu TDP değerine karşı dayanımı olan bir anakarta emanet etmeniz gerek bana kalırsa.

4K oyunculuk için erken olduğuna ben de katılıyorum. 4K60fps bile her oyun için standart değil, rekabetçi oyunlarda 144-165Hz görüntü alan insanlar için 60fps çok düşük kalıyor. Herhangi bir oyunda 4K 144fps'yi sabit şekilde verebilecek bir donanım şu an mevcut mu emin değilim. Belki 3 sene sonraki donanımlar atıyorum CS:GO'da 4K 144fps verebilecek ama 3 sene sonra hala CS:GO kalacak mı, onun yerine gelecek rekabetçi oyun yine CS:GO kadar az donanım mı kullanacak bilemiyoruz. 2K bile daha yeni yeni standartlaşıyor, bence rekabetçi oyunlarda 4K için en az 5-6 seneye ihtiyaç var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı