Ryzen 3600X GTX 1660 Ti sistem nasıl?

Alperen06

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar.

Oyun amaçlı aşağıdaki sistemin bileşenlerini toplamaya başladım.

Anakart: ASUS TUF B450- PRO Gaming 4400 MHz (OC)
İşlemci: AMD Ryzen 3600X.
Ekran kartı: ASUS TUF 3-GTX1660 Ti OC 1890 MHz.
SSD: Kingston A2000 500GB PCI-e NVMe SSD.
Kasa + PSU: Corsair Carbide + 550W, 80+ PSU.
RAM: 2 X G.Skill Ripjaws V F4-3600C18S-8gvk 8 GB DDR4 3600 MHz CL18 RAM.

Sistem ile alakalı 2 adet sorum var;
1- Şu anki sistem bileşenleri iyi midir?
2- Özellikle AMD işlemcilerde RAM tercihinin çok önemli olduğuna dair birkaç duyum aldım. AMD işlemcide MHz değerine mi yoksa CL değerine göre mi hareket etmeliyim? Cevabınıza göre önerebileceğiniz alternatif RAM'ler var mıdır?

Herkese merhabalar.

Oyun amaçlı aşağıdaki sistemin bileşenlerini toplamaya başladım.

Anakart: ASUS TUF B450- PRO Gaming 4400 MHz (OC)
İşlemci: AMD Ryzen 3600X.
Ekran kartı: ASUS TUF 3-GTX1660 Ti OC 1890 MHz.
SSD: Kingston A2000 500GB PCI-e NVMe SSD.
Kasa + PSU: Corsair Carbide + 550W, 80+ PSU.
RAM: 2 X G.Skill Ripjaws V F4-3600C18S-8gvk 8 GB DDR4 3600 MHz CL18 RAM.

Sistem ile alakalı 2 adet sorum var;
1- şu anki sistem bileşenleri iyi midir?
2- özellikle AMD işlemcilerde RAM tercihinin çok önemli olduğuna dair birkaç duyum aldım. AMD işlemcide MHz değerine mi yoksa CL değerine göre mi hareket etmeliyim? Cevabınıza göre önerebileceğiniz alternatif RAM'ler var mıdır?

Sistem kaliteli. Benim onerim 3600X yerine 3600+ kule tipi sogutucu almaniz olur. 1660 Ti yerine de 1660S alinabilir arada 3 4 FPS fark var değmez ek para vermeye aldiginiz modelin yenilenmiş TUF olmasina dikkat edin. RAM'ler guzel fakat 3200MHz CL16'da yeterli olur.
Butcenizi soylerseniz daha iyisini toplayabiliriz bence. Ayri yerlerden alma imkaniniz var mi?

Sistem kaliteli. Benim onerim 3600X yerine 3600+ kule tipi sogutucu almaniz olur. 1660 Ti yerine de 1660S alinabilir arada 3 4 FPS fark var değmez ek para vermeye aldiginiz modelin yenilenmiş TUF olmasina dikkat edin. RAM'ler guzel fakat 3200MHz CL16'da yeterli olur.
Butcenizi soylerseniz daha iyisini toplayabiliriz bence. Ayri yerlerden alma imkaniniz var mi?
Hocam bütçe 6500 TL, asus ekran kartını kampanyalar ile 2000 tle getirdim super fiyatına hatta daha da ucuza buldum denebilir, yeni TUF serisine giriyor mu bilmiyorum ancak 10.2019 menşeli bir kart, F/P olarak daha iyisini bulabileceğimden pek emin değilim açıkçası. SSD de aynı şekilde takip ettiğim kampanyalar sonucu 570 tlye denk geldi. 3600X-3600 kıyaslamasına gelirsek, kule soğutucu sisteme sonradan eklemesi kolay bir parça olduğu için 3600X e yöneldim. Benim bu sistemdeki asıl amacım potansiyel olarak en yüksek sistemi toplayıp, açıklarını sonradan yavaş yavaş kapatmak üzerine kurulu. Belirlediğim bütçe kapsamında 3600 Mhz ramleri ikisi bir arada olmak üzere 700 TL'ye getirdim. Son olarak evet, ayrı yerlerden alma imkanım var. Bu yazdıklarım neticesinde ne gibi bir yükseltme yapılabilir sizce?
3600 alıp ekran kartını yükseltin oyun için.
Hocam merhabalar...
Ekran kartını kampanyalar ile 2000 TL gibi hatırı sayılır bir F/P bedeline getirdiğimi düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda ekran kartını 2060 super'e yükseltme gibi bir planım var. Ama şu an için elimdeki 6500 TL bütçe ile, bütçeme göre daha kaliteli bir sistem topladığım kanısındayım, eğer aksini düşünüyorsanız ya da sistemin daha da ileri bir seviyeye eldeki bütçe ile taşınabileceğini düşünüyorsanız her türlü tavsiyenize kesinlikle açığım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı