Ryzen 3600X sisteme kasa seçimi

Bütçe
750

mertuzun4114

Megapat
Daha fazla  
Yarın yeni topladığım sistemimin parçaları geliyor. Kasa ve PSU 5 sene önce almıştım yanında 600W güç kaynağı ile gelmişti. Şu anda önde bir fan, arkada bir ve tepede bir tane fan bulunduruyor. Oyun testlerinde CPU sıcaklığı 90 dereceyi buluyor ama ekran kartı 55-65 derece aralığında. Ekran kartım ASUS STRIX RX480. İşlemcim stok fanı ile soğutuluyor büyük ihtimal termal macunun eskimesinden dolayı bu sıcaklığa çıkıyor olabilir. Yeni sistemim için yeni kasa almama gerek var mı? Eğer alırsam Corsair Spec Delta kasasını düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Yeni sistem:
B450M-K ASUS Prime.
16 GB DDR4 3600MHz.
Ryzen 3600X(stok soğutucu)
480 GB SSD + 120 GB SSD + 500 GB HDD.

Kasanın hava akışı ve içinin geniş ferah olması kasa içinde ısınma problemi oluşmasının önüne geçer.

Stok soğutucuyu değiştirmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Bütçe belirtmemişsiniz.

Kasanın hava akışı ve içinin geniş ferah olması kasa içinde ısınma problemi oluşmasının önüne geçer.

Stok soğutucuyu değiştirmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Bütçe belirtmemişsiniz.

Bütçe en üstte yazıyor konu başlığının aşağısında 750 TL olarak. Bu arada güç kaynağımı değiştirmeye gerek var mı? Bence stok soğutucuyu şuan değiştirmeye gerek yok eğer ısınma durumu olursa değiştireceğim.

PSU değiştirmeye gerek yok. Kasa değişimi yeterli olur. Stok soğutucu gerçekten iyi değil.
Benim sıvı soğutmanın am4 braketi kargodan gelince, sıvı soğutmayı ekleyeceğim. Stok soğutucu yetersiz kalıyor.
Ekran kartınız 3600X için yeterince zayıf, 3600 daha ucuz idi. Keşke 3600 alsaymışsınız. Pek fark yok aralarında performans olarak. Ekran kartını yükseltmeniz stok fanı değiştirmenizden daha önemli gibi duruyor bence.

PSU değiştirmeye gerek yok. Kasa değişimi yeterli olur. Stok soğutucu gerçekten iyi değil.
Benim sıvı soğutmanın AM4 braketi kargodan gelince, sıvı soğutmayı ekleyeceğim. Stok soğutucu yetersiz kalıyor.
Ekran kartınız 3600X için yeterince zayıf, 3600 daha ucuz idi. Keşke 3600 alsaymışsınız. Pek fark yok aralarında performans olarak. Ekran kartını yükseltmeniz stok fanı değiştirmenizden daha önemli gibi duruyor bence.

Ekran kartı olarak haklısınız fakat şu an benim ihtiyacımı karşılıyor. Önerdiğiniz kasada malzeme yapısının kötü olduğu söyleniyor. Bazılarında ekran kartı sarkabiliyormuş. Başka bir öneriniz var mıdır kasa için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı