Ryzen 3600XT sistem toplama

Merhaba arkadaşlar. 2010 yılında aldıgım laptop artık oyun oynatmıyor. Emekliye ayrıldı.
Ryzen 5 3600XT işlemci.
XPG 512 GB SSD.
165 Hz 27 Inc 0.5 ms monitör.
Gamepower warCry ATX 6*ARGB sessiz fan 650W 80+ bronz dahili PSU'lu temper cam Gaming kasa.
Ana kartı MSI B550 5100 MHz tomhawk Gaming.
Ekran kartı MSI RX 5700 XT Gaming X. 2070 Super alacaktım Recep Baltaş'ın incelemesinden sonra bu kartı tercih ettim.
Bellekler (2x16) 32 GB 3600 MHz CL18.
Elektronikten anlayan biri değilim. Bu sistem uyumlu mudur? Eksiği var mıdır ya da fazlası?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 10 yıl arkama dönüp bakmak istemiyorum. Aldığım bir şeyi temiz kullanan biriyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
3600XT yerine 3700X daha iyi.

165 Hz 0.5 MS monitör gereksiz.

PSU kötü.

Oyun için 32 GB gereksiz.

Sistem için bütçe nedir? Tek tek alıp montaj yapabilir misiniz yoksa montajlı mı olsun?
Bütçem var şuan anakart ekran kartı ve ram alıcam. İşlemci yi aldım malesef Monitör indirime girmişti o yüzden almıştım. Psu içinde gömülü geldi. Ram 16 gb ileriye dönük yeterli olur diyorsan 2x8 alırım.

Kasa estetik kasa fakat dahili PSU sana sıkıntı çıkartır. Kasayı alabilirsin. PSU olarak bunu al.
High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S)
. Sistem uyumludur kasa olarak Airhawk öneririm.
Kasa alındı içinde psu ile. Psu bana ne tür bi sııntı çıkarır diğer parçalara bi zarar mı verir. Yoksa kendisimi arızalanır.
Bütçem var derken? Hangi parçalar alınacak? Kalan parçalar için bütçe nedir?

PSU direkt kötü değiştirin.
Ekran kartı 4500
ram 1500
anakert için 1700 tl ayırdım. Bu parçaarım eksik

Merhaba arkadaşlar. 2010 yılında aldıgım laptop artık oyun oynatmıyor. Emekliye ayrıldı.
Ryzen 5 3600XT işlemci.
XPG 512 GB SSD.
165 Hz 27 Inc 0.5 ms monitör.
Gamepower warCry ATX 6*ARGB sessiz fan 650W 80+ bronz dahili PSU'lu temper cam Gaming kasa.
Ana kartı MSI B550 5100 MHz tomhawk Gaming.
Ekran kartı MSI RX 5700 XT Gaming X. 2070 Super alacaktım Recep Baltaş'ın incelemesinden sonra bu kartı tercih ettim.
Bellekler (2x16) 32 GB 3600 MHz CL18.
Elektronikten anlayan biri değilim. Bu sistem uyumlu mudur? Eksiği var mıdır ya da fazlası?
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 10 yıl arkama dönüp bakmak istemiyorum. Aldığım bir şeyi temiz kullanan biriyim.

Gamepower'ın kasasını kullanabilirsiniz ama PSU'ya güvenmiyorum.
İkincisi onun yerine 2x8 RAM yapabilirsiniz bazı oyunlar 16 GB RAM'e çıkamadı hala 32 GB gereksiz olur ha fazla param var havam olsun diyorsan al :D onun dışında bir sıkıntı yok.
Kasa alındı içinde PSU ile. PSU bana ne tür bir sııntı çıkarır diğer parçalara bir zarar mı verir. Yoksa kendisimi arızalanır.

Ekran kartı 4500.
RAM 1500.
Anakert için 1700 TL ayırdım. Bu parçaarım eksik.

Ekran kartı o paraya değer anakart da ileriye dönük ileride çıkan 4.nesil işlemcilerde degişebilirsiniz.
Dediğim gibi RAM 2x8 16 GB bile yetecektir ama benim param fazla bütçeden kısmaya gerek yok diyorsanız 32 GB ileriye dönük alabilirsin.

Gamepower'ın kasasını kullanabilirsiniz ama PSU'ya güvenmiyorum.
İkincisi onun yerine 2x8 RAM yapabilirsiniz bazı oyunlar 16 GB RAM'e çıkamadı hala 32 GB gereksiz olur ha fazla param var havam olsun diyorsan al :D onun dışında bir sıkıntı yok.

Ekran kartı o paraya değer anakart da ileriye dönük ileride çıkan 4.nesil işlemcilerde degişebilirsiniz.
Dediğim gibi RAM 2x8 16 GB bile yetecektir ama benim param fazla bütçeden kısmaya gerek yok diyorsanız 32 GB ileriye dönük alabilirsin.
Şu durumda sadece psu olmadı diyorsunuz sanırım. Artık ileride psu arızalanır ise alıcam artık belkide dayanıklı çıkar. Dediğim gibi uz ömürlü bi.kullanıcıyım. bütçe var ram 32 yapıyorum ozaman.

Şu durumda sadece PSU olmadı diyorsunuz sanırım. Artık ileride PSU arızalanır ise alacağım artık belki de dayanıklı çıkar. Dediğim gibi uz ömürlü bir. Kullanıcıyım. Bütçe var RAM 32 yapıyorum o zaman.

Şans işi hocam bakarsanız sapa sağlam çıkar ben kullanmadım duyduklarımı söylüyorum.
Ben şuana kadar Gamepower'in bir ürününü aldım oda kulaklığı Medusa 200 TL'ye falan almıştım harika ürün kalitesi çok sıkıntı çıkacagını sanmıyorum.
Şu durumda sadece psu olmadı diyorsunuz sanırım. Artık ileride psu arızalanır ise alıcam artık belkide dayanıklı çıkar. Dediğim gibi uz ömürlü bi.kullanıcıyım. bütçe var ram 32 yapıyorum ozaman.
Dediğim gibi 32 gb ram biraz hava işi o ramden kısıp işlemci veya anakarta yükleme yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı