Ryzen 3700X Mini ITX sistem toplama

Muyittin

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Şimdiden yardımcı olan, alaka gösteren herkese teşekkür ederim.

Başlıkta da belirttiğim gibi mini ITX bir sistem toplayacağım. Bu tercihimin sebebi taşınabilirlik ve performans. Mini ITX sistem toplaması ülkemizde toplamak biraz zor parçalar bazen zor bulunur, bazen de aşırı pahalı olabiliyor bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Kasa olarak SilverStone SG13 tercih ettim. Sebebi küçük olması, olduğunca imkan veriyor olması ve kolay bulunabilir olması.
Güç kaynağı olarak kasamızın desteklediği üzere maksimum uzunluğu 15 cm olan, 400W 600W arası olmasını istediğim fiyat performans ürünü istiyorum. Modüler olmalı kesinlikle kasa küçük olduğundan hava sirkülasyonunu etkilesin istemiyorum. İleri de güncelleme yaptığımda bile 400W yeterli olacaktır çünkü üretim teknolojisi oldukça düştü ve güç tüketimleri azaldı.

İşlemci olarak Ryzen 3700X alacağım.

Anakart tavsiyelerinizi istiyorum. Mini ITX anakartlar oldukça pahalı, bu yüzden 2. el düşünüyorum.

RAM 3200MHz en uygun fiyatlı olanları tavsiye edebilirsiniz.

İşlemci için bir soğutucuya ihtiyacım var çünkü 3700X ile beraberinde gelen soğutucu yüksekliği 91 mm. Kasamızın desteklediği maksimum yükseklik 61 mm. Bu yüzden düşük profil bir soğutucuya ihtiyacım var.

Ekran kartı tarafında güncel bir kart istiyorum. Fiyatının uygun olması önemli bütçem kısıtlı. 5700XT ya da RTX 2070 düşünüyorum. Yine kasamızın izin verdiği maksimum uzunluk 270 mm.

Monitör olarak maksimum 1200 lira olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hemen toplama aşamasına geçmeyeceğim. Yeni nesil işlemcilerin gelmesini bekleyeceğim.

O kasa ile o ryzen 7 3700X 2070 bir ekran kartını o kadar dar alanda soğutman zor. Kasayı değiştirin.
Silverstone gibi bir kasada apu sistem toplamanız mantıklı olur.

O kasa ile o Ryzen 7 3700X 2070 bir ekran kartını o kadar dar alanda soğutman zor. Kasayı değiştirin.

Kasayı seçmemdeki nedenleri belirttim. Ayrıca kasaya fazla fazla fan takılabiliyor. Sıcak hava tahliyesi gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu kasayla sistem toplanmaz demiyorum. RTX 2070, RX5700XT 27 CM bir kart bulup soğutmada randıman alabileceğiniz bir sistem toplamanız sağlıklı olmaz diyorum.
NZXT H210, Corsair Crystal X280 bir kasa tercih etmeniz daha mantıklı.
Kasa dediğiniz gibi fazla fan desteklemiyor sanırım.
PSU olarak kasanız, 15 CM destekli olduğu için FSP seçebilirsiniz.

Anakart için çok teşekkür ederim. Araştırmalarımda rastlamamıştım.

İşlemci soğutucu için biraz şüpheliyim. Render yapmadığım sürece oyun performansında 70 75 derecenin üzerine çıkacağını düşünmüyorum ama yaz sacağında bu kasayla çıkabilir mi?

Açıkçası bende 60mm ye kadar olan soğutma bloğundan çok soğutma performansı beklemiyorum. Sıvı soğutma olarak düşünürseniz
Corsair Cw-9060023-ww Hydro Serisi H5 Sf Low-profile Sıvı Cpu So - n11.com buda olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…