Ryzen 3900X sistem toplama

Monitörü 2k olarak güncelledim çok haklısınız ekran kartına parayı bayıldık ama monitörden kaçmayla olmuyor :D Psuyuda 4+4 olarak seçicem yardımcı oldunuz vaktinizi ayırdığınız için canı gönülden teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın.1-2 hafta içerisinde sistemi düzeceğim düzdüğüm zaman tekrardan gelip size selam veririm :D hayırlı günler hocam
Kamera: Logitech c922
[/QUOTE]

PSU 4+4 Değil 8+4 Girişli tercih etmeniz lazım ATX Kasalarda Bu şekilde 8 Pin ile açılıyor ama 4 Pin de yine ek olarak iyi oluyor OC İşlemlerinde Voltaj yetersiz gelmiyor.

@EjderLefLef
Merhabalar, X570-P fazla bilinmeyen bir model olmasına karşın birçok testte fiyatına göre rakiplerini geçmekte. ROG STRIX ve Aorus gibi modeller 100TL'den daha pahalı ve ışıktan fazla bir yararı yok diyebilirim. Prime serisi ile ROG STRIX serisi aynı VRM'leri kullanıyor diye biliyorum, o yüzden daha fazla ödemenin ne yararı var?

Ayrıca PCI-e gen 4 SSD'lerin fiyatı hem aşırı yüksek hem de 970 Evo'yu geçemediler daha. Dediğiniz gibi 970 Evo'ya bakılabillir ancak SATA ile arasında 1 saniye bile yükleme farkı yok. Normal kullanıcılar için M.2 SSD'ler aşırı gereksiz. X570 alan PCI-e gen 4 SSD alacak diye bir şey yok.

RAM olarak 3600MHz CL16 RAM'lerin neredeyse her yerde stokları tükenmiş, stoğu olanlarda aşırı pahalıya satıyor. 1-2FPS için değmez direkt. Hem overclock diye bir şey var, arkadaş kolayca hız aşırtabilir. 3600MHz CL18 RAM alınmaz bu arada, 3200MHz CL16 ile ortalama aynılar.

Burada VRM listeleri var pek aynı kulvar da değiller hani ayalarında bayağı fark var. O yüzden bence değer tabii karar arkadaşın.

Tabiki X570 alan PCI 4.0 kullanacak diye bir kaide yok ama en azından şu anda için B450 ile X570 arasında PCI 4.0 kullanmayacaksak geriye ne kalıyor ki. Hani belki 4000 nesil için kullanılabilirlik. Gereksiz kısmı kullanıcıya göre değişir her ne kadar render alınmasa da oyun yüklemelerinde hayli hızı arttırdığı bir gerçek. Fark verilip seçim yapılır mı o gene arkadaşa kalmış.

RAM olarak 3600 MHz AMD'nin de önerdiği hız şu anda. 1-2 FPS'den daha fazla vereceğini düşünüyorum tabii 10 FPS vermez. Dediğiniz gibi fiyatlar pahalı ama her şeyin fiyatı arttı.

@FurkanY27
2x (adet) 4+4 pin diye geçiyor. Dediğiniz gibi konu sahibi arkadaş 4+4 demiş, ben 2 adet 4+4 demiştim, yanlış anlamış galiba. :D

@EjderLefLef
Öncelikle dediğiniz gibi B450'nin X570 arasındaki farkı PCIe gen 4. Peki sorum şu, 3950X B450 Tomahawk Max'ta bile sıkıntısız bir şekilde çalışırken neden sıkıntısız çalışacağına rağmen X570-P'den vazgeçip, üstüne 1000TL daha fazla verip Rog Strix Aouros alalım? Bakın kendiniz diyorsunuz bir fark yok diye. Ayrıca ben fiyatına göre rakipleri dedim, siz attığınız konuda bu karttan 2000TL pahalı olan kartları karşılaştırıyorsunuz.

Son olarak, tam tersi. M.2'ler oyunlarda 1 saniye fark ediyor, asıl kullanım alanı render. Normal bir kullanıcı için gereksizliğini hala savunuyorum.

@FurkanY27
2X (adet) 4+4 pin diye geçiyor. Dediğiniz gibi konu sahibi arkadaş 4+4 demiş, ben 2 adet 4+4 demiştim, yanlış anlamış galiba. :D.

@EjderLefLef
Öncelikle dediğiniz gibi B450'nin X570 arasındaki farkı PCI-e gen 4. peki sorum şu, 3950X B450 Tomahawk Max'ta bile sıkıntısız bir şekilde çalışırken neden sıkıntısız çalışacağına rağmen X570-P'den vazgeçip, üstüne 1000TL daha fazla verip ROG STRIX aouros alalım? Bakın kendiniz diyorsunuz bir fark yok diye. Ayrıca ben fiyatına göre rakipleri dedim, siz attığınız konuda bu karttan 2000TL pahalı olan kartları karşılaştırıyorsunuz.

Son olarak, tam tersi. M.2'ler oyunlarda 1 saniye fark ediyor, asıl kullanım alanı render. Normal bir kullanıcı için gereksizliğini hala savunuyorum.

Ben fark yok derken chipset anlamında dedim yoksa 3900X ve üzeri için Tomahawk'ın da uzun süre kullanılması nasıl sonuçlar doğulur bakmak lazım. Takınca çalışıyor mu evet. Ama ben hiçbir araştırma sitesinde bunların uzun süre kullanımlarını test edildiğini görmedim. Sonuçta X570'lere geçildiğinde VRM'lerde bu ve ilerisi işlemcilere göre anakartlara konulmaya başladı ama fiyatı daha düşük X570 ile kaliteli B450 arasında VRM olarak bir fark yok. Fark daha üst modellerde başlıyor. İleri de overclok yaparım biraz daha performansa yüklenim derse bu kartlar onlara ne kadar müsaade edebilir. Ayrıca 4000 serisi işlemciler belki daha fazla güç isteyecek onları da karşılaması adına şimdiden düşünülmesi çok yanlış değil. Ayrıca arkadaşın verdiği sitede o anakart 1600 TL. Benim dediğim anakartlar 2300 TL başlıyor yani öyle 2000 TL'lik bir fark yok. 700 TL bence verilir sebebini de söyledim daha iyi VRM'ler. Daha iyi ye gerek var mı sorusunu sorabilirsin. Ama olursa da 700 TL için bunu göz ardı etmek bence yanlış.

M.2'lerin zaten render için kullanıldığını bende söyledim ama yükleme kısımlarında da bir fark yarattığı aşikar. Gerekli gereksiz o göreceli bir kavram ona bir şey diyemem ama sonuçta olan bir durumu da belirtmek gerekiyor.

@FurkanY27
2x (adet) 4+4 pin diye geçiyor. Dediğiniz gibi konu sahibi arkadaş 4+4 demiş, ben 2 adet 4+4 demiştim, yanlış anlamış galiba. :D

@EjderLefLef
Öncelikle dediğiniz gibi B450'nin X570 arasındaki farkı PCIe gen 4. Peki sorum şu, 3950X B450 Tomahawk Max'ta bile sıkıntısız bir şekilde çalışırken neden sıkıntısız çalışacağına rağmen X570-P'den vazgeçip, üstüne 1000TL daha fazla verip Rog Strix Aouros alalım? Bakın kendiniz diyorsunuz bir fark yok diye. Ayrıca ben fiyatına göre rakipleri dedim, siz attığınız konuda bu karttan 2000TL pahalı olan kartları karşılaştırıyorsunuz.

İşlemci: Ryzen 3900X
Anakart: ASUS Prime X570-P
RAM: Corsair 3600 mhz cl16 (8*2)16 gb
Ekran kartı: Gigabyte 2070 Super Gaming
Kasa:Corsair 220t
psu: Fsp hydro 750w 80 gold
Hdd: Toshiba 2 tb p300
Sdd m2: samsung 860 evo 500 gb
Monitör: Samsung 2k 144 hz 1 ms olarak güncelledim
Klavye: Philips SPK8614

Ramleri 3600 cl16 olarak güncelledim 150 tl farkla bir sitede buldum galiba 150 vermeye değer diye düşündüm.Psu girişini maalesef anlayamadım ama vaktinizi almak istemediğimden tekrar sormaya çekindim :D Gold sertifika 750w ve sizin yazdığınızı bilgisayarcıya göstericem öyle istiycem :D
Ben fark yok derken chipset anlamında dedim yoksa 3900X ve üzeri için Tomahawk'ın da uzun süre kullanılması nasıl sonuçlar doğulur bakmak lazım. Takınca çalışıyor mu evet. Ama ben hiçbir araştırma sitesinde bunların uzun süre kullanımlarını test edildiğini görmedim. Sonuçta X570'lere geçildiğinde VRM'lerde bu ve ilerisi işlemcilere göre anakartlara konulmaya başladı ama fiyatı daha düşük X570 ile kaliteli B450 arasında VRM olarak bir fark yok. Fark daha üst modellerde başlıyor. İleri de overclok yaparım biraz daha performansa yüklenim derse bu kartlar onlara ne kadar müsaade edebilir. Ayrıca 4000 serisi işlemciler belki daha fazla güç isteyecek onları da karşılaması adına şimdiden düşünülmesi çok yanlış değil. Ayrıca arkadaşın verdiği sitede o anakart 1600 TL. Benim dediğim anakartlar 2300 TL başlıyor yani öyle 2000 TL'lik bir fark yok. 700 TL bence verilir sebebini de söyledim daha iyi VRM'ler. Daha iyi ye gerek var mı sorusunu sorabilirsin. Ama olursa da 700 TL için bunu göz ardı etmek bence yanlış.

M.2'lerin zaten render için kullanıldığını bende söyledim ama yükleme kısımlarında da bir fark yarattığı aşikar. Gerekli gereksiz o göreceli bir kavram ona bir şey diyemem ama sonuçta olan bir durumu da belirtmek gerekiyor.

Aslında böyle bir sistem bile benim için fazla lakin bir kere alayım 2-3 yıl sonra satar yeni bir sistem düzerim diye düşünüyorum daha bir de youtube ortamında tanınabilirsek yoksa sistem ölene kadar ben kullanırım şu an kullandığım pcyi 10 yıl önce aldım hiç upgrade etmeden hala oyunları oynayabiliyorum.Büyük ihtimalle bu alacağım pcde 7-10 yıl arasında gider.Anakartta vrm demişsiniz o konuyu bilmiyorum m2 girişi var mı diye baktım,ram slotuna baktım,birazcık da verdiğimiz paraya değer mi diye araştırdım uygun geldi.700 lira verip ömürlük birşey alınabiliyorsa alırım :D

@birdostt
Şu an Ryzen 7 3700X bile oyunlar için gereksiz ve aşırı fazla. Ryzen 9 3900X'in ne kadar dayanacağını bir düşünün. 15 yıl sonra bile adı eskiye çıkmaz bana sorarsanız. Ona rağmen arkadaş upgrade yapar falan deyip duruyor, boşuna anakarta daha fazla ödemeye gerek yok bence. M.2'de ise haklı olduğumu öğrenmek için internetten videolarına bakın, fiyatına değecek kadar fark olmadığını görürsünüz.

Neyse bu tartışmayı kapatalım artık. 2 adet 4+4 pin PSU için bu modelleri öneririm.
(Modüler olmaması eksi.)
(Kalitesi ve W değerine göre gerçekten ucuz bir ürün. Seasonic'ten sonra en kaliteli model diye biliyorum.)

@birdostt
Şu an Ryzen 7 3700X bile oyunlar için gereksiz ve aşırı fazla. Ryzen 9 3900X'in ne kadar dayanacağını bir düşünün. 15 yıl sonra bile adı eskiye çıkmaz bana sorarsanız. Ona rağmen arkadaş upgrade yapar falan deyip duruyor, boşuna anakarta daha fazla ödemeye gerek yok bence. M.2'de ise haklı olduğumu öğrenmek için internetten videolarına bakın, fiyatına değecek kadar fark olmadığını görürsünüz.

Neyse bu tartışmayı kapatalım artık. 2 adet 4+4 pin PSU için bu modelleri öneririm.
(Modüler olmaması eksi.)
(Kalitesi ve W değerine göre gerçekten ucuz bir ürün. Seasonic'ten sonra en kaliteli model diye biliyorum.)
Psu olarak olarak istediğinizi söyleyin ben onu alayım :D 650w üstü olsun dedi bir bilgisayarcı 80 plus sertifikası olsun dedi.En başta Fsp iyi dediğiniz için fsp marka ekledim listeye link veriyorum.Bu 3 ünden hangisini önerirseniz onu alayım.

psu: Fsp hydro 750w 80 gold

Ramleri 3600 cl16 olarak güncelledim 150 tl farkla bir sitede buldum galiba 150 vermeye değer diye düşündüm.Psu girişini maalesef anlayamadım ama vaktinizi almak istemediğimden tekrar sormaya çekindim :D Gold sertifika 750w ve sizin yazdığınızı bilgisayarcıya göstericem öyle istiycem :D

Aslında böyle bir sistem bile benim için fazla lakin bir kere alayım 2-3 yıl sonra satar yeni bir sistem düzerim diye düşünüyorum daha bir de youtube ortamında tanınabilirsek yoksa sistem ölene kadar ben kullanırım şu an kullandığım pcyi 10 yıl önce aldım hiç upgrade etmeden hala oyunları oynayabiliyorum.Büyük ihtimalle bu alacağım pcde 7-10 yıl arasında gider.Anakartta vrm demişsiniz o konuyu bilmiyorum m2 girişi var mı diye baktım,ram slotuna baktım,birazcık da verdiğimiz paraya değer mi diye araştırdım uygun geldi.700 lira verip ömürlük birşey alınabiliyorsa alırım :D

Ben bir fikir vereceğim zaman hep kendim olsa ne yaparım da yola çıkarım. Benim öyle bir bütçem olsa okadar parayı verebilecek olsam en azından parçaları daha üst seçmeye çalışırım. Doğal olarak size önerdiğim şey kendim olsa yaparım durumu. Arkadaş farklı düşünüyor olabilir ona lafım yok zaten forumun amacı bu herkes fikrini söylemesi. Benim düşüncem o yönde karar sizin en sonunda. Yoksa ben bu kart alınmaz gibi bir ifadede bulunmadım işinizi de görür ona da lafım yok. Ama 20000 TL lik bir bütçe içinde 700-800 TL daha bu şekilde harcamak bence yanlış değil.

Ben ilk başta FSP önermemiştim Seasonic önermiştim. :D
İlk ikisinden birini almanızı öneririm. 850 biraz fazla o yüzden Seasonic olanı alın. Zaten Corsair'in bu modeldeki özelliklerine baktım, 2x 4+4 yazmıyor. Olması lazım ancak göremedim.
Ancak Seasonic'te büyük harflerle yazılmış zaten. :D
ss374.PNG

Ben bir fikir vereceğim zaman hep kendim olsa ne yaparım da yola çıkarım. Benim öyle bir bütçem olsa okadar parayı verebilecek olsam en azından parçaları daha üst seçmeye çalışırım. Doğal olarak size önerdiğim şey kendim olsa yaparım durumu. Arkadaş farklı düşünüyor olabilir ona lafım yok zaten forumun amacı bu herkes fikrini söylemesi. Benim düşüncem o yönde karar sizin en sonunda. Yoksa ben bu kart alınmaz gibi bir ifadede bulunmadım işinizi de görür ona da lafım yok. Ama 20000 TL lik bir bütçe içinde 700-800 TL daha bu şekilde harcamak bence yanlış değil.
Aslında ben sizin söylediğiniz şeye baktım lakin gerçekten bir fark göremedim kartlarda 700 tl daha verip m2 girişini 1'den 2'ye çıkaracaksak bir önemi yok.Ram slotları aynı ikisi de pcie 4.0 diye geçiyor o yüzden fazladan para vermek istemedim.Mesela ram konusunda 3200 değil 3600 alın dediniz onu yaptım arasında 150 tl fark vardı ve ilk başta arayıp cl16 olanı bulamamıştım ama şimdi buldum.Onu hemen güncelledim.Anakartta ne gibi fark var bilmiyorum.Anlatırsanız dinlerim bilgi bilgidir zaten boş bir adamım :D
Psu olarak olarak istediğinizi söyleyin ben onu alayım :D 650w üstü olsun dedi bir bilgisayarcı 80 plus sertifikası olsun dedi.En başta Fsp iyi dediğiniz için fsp marka ekledim listeye link veriyorum.Bu 3 ünden hangisini önerirseniz onu alayım.

demek ki benim kafa biraz uçmuş ben fsp diye gördüm sanırım:D Seasonic olanı alayım kaliteli ürün olsun çok teşekkürler gerçekten 1200 tlye buldum daha uygunu vardır kesin 2-3 gün site araştırması yapacam zaten

psu: Seasonic 750w 80+ gold tam modüler

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı