Ryzen 5 1200 ve GTX 1050 Ti darboğaz

iyowen

Femtopat
Katılım
17 Ocak 2022
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar dostlar. Bende Ryzen 3 1200 ASUS GTX 1050 Ti 4 GB expedetion One kart var fakat sanırım darboğaz yapıyor. Oyunlarda düşük FPS alıyorum. LoL'de çok drop giriyor özellikle, ve tam aksiyonda giricekken skill falan kaçırınca deli oluyorum, yardımcı olur musunuz bu 2 alet darboğaz yapar mı? 16 GB RAM'im var güç kaynağım 700W. 500 GB SSD var.
 
Darboğaz yapar B450 çipsetli anakrat var ise 4.0 GHz'e kadar OC yapabilirsiniz stok soğutucu yeterli olur.

B350 Prime Plus var anakart olarak stok soğutucu ve güzel bir aerodinamik hava akışı kasa içinde mevcut. Overcloak tam nasıl yapmalıyım sizce? BIOS içerisine girdiğimde voltaj falan ayarı sunmuyor biraz korkuttu o yüzden 3.5 üzerine çıkmadım.
 
LoL yayını açmışsındır belki diyeceğim ona tamam da salt oyun oynarken drop biraz tuhaf o sistemle. Sıcaklık veya disk problemi olabilir mi acaba? Diğer oyunlarda da buna benzer sorunlar yaşıyor musunuz?

LoL yayını olarak nasıl mesela NVIDIA GeForce NOW her zaman açık duruyor 2 dakika önceki hareketi kaydetmek için vs. ondan mı bahsediyorsun.
 
Şu anda Windows 11 en son sürüme yükseltip baştan kurulum yapıp baştan overcloak yapayım diyorum sizce uygun mudur?
 
1080p aşağısında bile yapmaması lazım, sen yinede çözünürlüğü 1080p yap. Online oyunların geneli über süper optimizasyona sahip olmadığı için arada kullanımlar %60-70'leri görebiliyor mesela cs:go da bunu yaşarsın, valorant - lol gibi çerez oyunlarda. Single oyunlarda yaşayacağını sanmıyorum. Senin sorunun r3 1200'ün yetersiz gelmesi olabilir çok fazla arka planda çalışan uygulaman varsa kapat veya kaldır. Oyundayken AV açık olabilir sürekli güncellenen program olabilir vs. vs.
 
FPS sabitlemelisin ben de G4560 ile 1050 Ti kullanıyorum üstüne ekran kartım overclocklu. Valorant gibi oyunlarda darboğaz yememek için FPS sabitliyorum. Fakat ben LoL'de 1 kere bile drop yediğimi hatırlamıyorum FPS genelde 144 sabit.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı