Ryzen 5 1400 Düşük CPU Kullanımı

NightMareX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda Ryzen 5 1400 ve RX 570 sistem toplayacağım.

Fakat youtube'dan izlediğim benchmarks testlerinde Ryzen 5 1400'ün %40 dolaylarında çalıştığını görüyorum. İ5 7500 %100 çalışıyor.

Bunun sebebi ne olabilir neden i5 7500 gibi %100 çalışmıyor?

Fakat Ryzen %40 olmasına rağmen 7500 den 7-10 fps daha iyi çalışıyor.
Screenshot_20170430-132850_20170430133436975.jpg

Ryzen 5 1400 + GTX 1070 ikilisinin 1080p oyun testi videosu var, bu durumda bile darboğaz yapmayan bir işlemci.

Ryzen neredeyse yeni piyasaya gelmiş olmasına rağmen benim beklentilerimin çok üstünde performans sergiliyor.

Her şey apaçık ortadayken hala gidip de Intel'e para vermek akıl tutulmasıdır.
Şu anda düşük bütçeli sistemlere G4560 öneriyorum burda. İnşallah R3 serisi gelince bu da ortadan kalkacak. AMD fanı değilim ama piyasanın tekrardan AMD tarafından domine edilmesini görmek güzel olacak. Bir VEGA çıksa da bu yaz sonu sistem dizeceğim.

Şaka, değil mi? Kesin şaka.

Benden daha bilgili ve donanım konusunda bilgili olabilirsin ama bu benle alay etmene neden değil. Bu konu hakkında bilgim olsaydı size sormazdım bilgim yok ondan soruyorum.

Önemli olan bilmek değil bildiklerini başkasına aktarmak.

Ayrıca iki işlemcinin arasında kaldığım için izlemiyorum Ryzen 5 1400 alacağım ne kadar fps verebildiğine bakıyorum.

Alay söz konusu değil de bu kadar temel bir detayı bilmen gerekir, sonuçta para verip alacaksın. İşlemci kullanımının düşük olmasının daha iyi olduğu benim mesajımdan önce zaten yazıldığı için tekrarlama gereği duymadım, şunu da söyleyeyim ki bildiğim için değil bildiklerim doğrultusunda insanları yönlendirmek için buradayım.

Herhangi bir sorun olursa cevap veririz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı