Ryzen 5 1400 ve GTX 1060 Sistem Toplama

Hüseyinn_1

Hectopat
Daha fazla  
upload_2017-6-14_15-49-57.png

Genel olarak oyun için bu PC'yi topladım.
SSD'yi daha sonra alacağım. İlerleyen zamanlarda 1 tane daha 8 GB RAM takviyesi yapabilirim. Sizce bunlar dışında eksiği ya da bir sorunu var mıdır? Ya da şuradan al parçaları daha ucuz olur dediğiniz siteler(güvenilir)?

Bir de çok pahalı olmayan kaliteli bir monitör önerebilirseniz mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe var ise RAM frekansları artırılabilir. Ayrıca Armor Ekran kartlarını tercih etmeyin performansı birazcık daha düşük kalabiliyor, bütçeyi biraz artırıp o fiyata yakın modeller bulabilirsiniz.

Bütçe var ise RAM frekansları artırılabilir. Ayrıca Armor Ekran kartlarını tercih etmeyin performansı birazcık daha düşük kalabiliyor, bütçeyi biraz artırıp o fiyata yakın modeller bulabilirsiniz.

Bu ekran kartının Armor olduğuna emin misiniz?
MSI GeForce GTX1060 6GB OC V1 GDDR5 192Bit NVidia DX12 Ekran Kartı

Bu kart ile karıştırıyor olabilirsiniz belki.
MSI GeForce GTX1060 ARMOR 6GB OC V1 GDDR5 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Bence biraz bekle ve RX 580 al. İlerde GTX 1060'ın RAM'i 6 GB olduğu icin sorun cıkaracak.

RX 580 veya RX 480 cok daha avantajlı.

Bence biraz bekle ve RX 580 al. İlerde GTX 1060'ın RAM'i 6 GB olduğu icin sorun cıkaracak.

RX 580 veya RX 480 cok daha avantajlı.

Aslında RX 580 almak istemiştim ama stokta yoktu.
Stoğa gelince yakın fiyatta olursa alınabilir. Çok acelem yok zaten.

En kötü 1500X al. 1400'ün hem soğutucusu dandik, hem silikon kalitesi düşük, hem de önbelleği yarı yarıya. Aradaki fark 80-100 TL'den çok daha fazla yani. Stok soğutucuyla 4 Ghz'de serin serin kullanırsın 1500x'i.

En kötü 1500X al. 1400'ün hem soğutucusu dandik, hem silikon kalitesi düşük, hem de önbelleği yarı yarıya. Aradaki fark 80-100 TL'den çok daha fazla yani. Stok soğutucuyla 4 Ghz'de serin serin kullanırsın 1500x'i.
Ryzen 5 1400'ün Soğutucusu mu bozuk elinize geçti mi hiç kullandınız mı hiç ? Kendim 1400 kullanıyorum soğutucusu gayet yeterli düzeyde OC bile yapabilirsiniz. Saçmalamayın. Bütçe yetmeyebilir.
Ryzen 5 1400 gayet yeterli ve güçlü.

Ryzen 5 1400'ün Soğutucusu mu bozuk elinize geçti mi hiç kullandınız mı hiç ? Kendim 1400 kullanıyorum soğutucusu gayet yeterli düzeyde OC bile yapabilirsiniz. Saçmalamayın. Bütçe yetmeyebilir.
Ryzen 5 1400 gayet yeterli ve güçlü.

Yeterli tabi. Stok çalıştırırsanız serin serin çalışır. Ancak 80-90 TL daha verip, hem 3,5 değil 4 Ghz'e OC edebilecek bir soğutucu almak, hem de 8 değil 16 MB önbellek almak, hem de daha iyi kalitede bir silikon almak çok makul bir tercih olurdu. 1400 çok mantıksız bir işlemci. En kötü f/p oranına sahip Ryzen olur kendisi. Ryzen 5 alacaksanız, ne yapıp edip bütçenizi zorlayarak Ryzen 1600 almanız gerekiyor. Bütçe çok kısıtlı oluyorsa 1500x tercih edilmeli, ancak 1400 tercih etmeye gerek yok. Rakibi olduğu i5 7400'den tabi ki oldukça daha iyi, ama o kadar para verip sistem topluyorken 80-90 TL daha verip 1500x almak kimseye koymaz. Ryzen 5 1500x'i 3,9 ya da 4 Ghz'e stok soğutucusuyla OC edip i7 7700(k olmayan) performansı yakalamak varken, 1400 alıp 3,5 Ghz'de kalmak pek hoş değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı