Ryzen 5 1400 ve GTX 1060 Sistem

Refik Rafailov

Kilopat
Daha fazla  
Bu sistem nasıldır lütfen yardımcı olur musunuz?

MSI B350M Pro-VDH 3200Mhz(OC) AM4+ mATX
Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400Mhz CL14
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010)
Aerocool CyberX Advance, USB 3.0, 2x12mm Fanlı, Full Akrilik ATX Kasa
FSP Hydro 600W 80+ Bronze Güç Kaynağı
Inno3D GeForce GTX1060 Twin X2 6GB 192Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart olarak Asus B350M-K veya B350M-A alabilirsin. MSI Ryzen için pek kullanışlı değil.
Bellek frekansını arttırabilirsen daha iliş olur.
Toshiba P300 alabilirsin.

Neredeyse aynı sistemi kullanıyorum.
Ekran kartı: Inno3d GTX 1060 6GB
İşlemci: Ryzen 5 1400
Anakart: MSI B350M Pro VD Plus
Bellek: GSKILL 8GB 3000Mhz
HDD:WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm 64Mb
PSU: FSP 500W 80+
Kasa: Dark Dragon

Sistem Ryzen olduğu için belleği 3000mhz yapabilirsen daha iyi olur. 4-5 sene gitmesi sana bağlı ancak bende 3 gün önce dizdim sistemi. FPS olarak 5 oyunda denedim henüz hiçbirindede üzmedi.
The Divison, Witcher 3 Ultra ayarlar rahat oynadım. PUBG ise Yüksek ayarlarda 70 FPS üstü veriyor ancak bellek yetmiyor. Eğer PUBG oynayacaksan bence belleği 16 yap. Ama 8 GB ile de oynanıyor (Tabi 2 saat sonra bellek kullanımı %81 civarına çıkıyor ve Drop'lar baş gösteriyor, bu aşamada oyunu kapatıp açmak sorunu çözüyor :D)
Genel olarak sistemden çok memnunum şuanki oyunların %90'ını 1080P Yüksek-Ultra arası ayarlarda 60 FPS üstü çok rahat açabilir. Bende yakında 8 GB ram ve SSD takviyesi yapacağım.
Son olarak sıcaklıklar ise;
Oyunlarda yani yük altında işlemci 46-50 derece, ekran kartı 65 dereceyi kolay kolay geçmiyor.

Sistem Ryzen olduğu için belleği 3000mhz yapabilirsen daha iyi olur. 4-5 sene gitmesi sana bağlı ancak bende 3 gün önce dizdim sistemi. FPS olarak 5 oyunda denedim henüz hiçbirindede üzmedi.
The Divison, Witcher 3 Ultra ayarlar rahat oynadım. PUBG ise Yüksek ayarlarda 70 FPS üstü veriyor ancak bellek yetmiyor. Eğer PUBG oynayacaksan bence belleği 16 yap. Ama 8 GB ile de oynanıyor (Tabi 2 saat sonra bellek kullanımı %81 civarına çıkıyor ve Drop'lar baş gösteriyor, bu aşamada oyunu kapatıp açmak sorunu çözüyor :D)
Genel olarak sistemden çok memnunum şuanki oyunların %90'ını 1080P Yüksek-Ultra arası ayarlarda 60 FPS üstü çok rahat açabilir. Bende yakında 8 GB ram ve SSD takviyesi yapacağım.
Oyunlarda yani yük altında işlemci 46-50 derece, ekran kartı 65 dereceyi kolay kolay geçmiyor.
RAM frekans hıznı değiştiremem ama ilerde 8 gb ve ssd takabilirim teşekkürler.

The Divison, Witcher 3 Ultra ayarlar rahat oynadım. PUBG ise Yüksek ayarlarda 70 FPS üstü veriyor ancak bellek yetmiyor. Eğer PUBG oynayacaksan bence belleği 16 yap. Ama 8 GB ile de oynanıyor (Tabi 2 saat sonra bellek kullanımı %81 civarına çıkıyor ve Drop'lar baş gösteriyor, bu aşamada oyunu kapatıp açmak sorunu çözüyor : D)
Merhaba dostum sistemi kaça topladın anlattıgın kadarıyla beni baya tatmin etti. Parçaları nerden aldıgı ve şuan ki güncel fiyatını belirtir misin teşekkürler

Merhaba dostum sistemi kaça topladın anlattıgın kadarıyla beni baya tatmin etti. Parçaları nerden aldıgı ve şuan ki güncel fiyatını belirtir misin teşekkürler
Merhaba, parçaların hepsini farklı sitelerden aldım yani hangi sitede ucuzsa ordan sipariş verdim.
Ben alırken peşin fiyatı 3350 liraydı ancak ben bazılarını taksitle aldığımdan bana 3450 liraya geldi.
Ben işlemciyi En Uzun Gece indiriminden 648 liraya aldım şuan galiba fiyatı 100 TL daha yüksek. Şuan sistemin fiyatı yanılmıyorsam 3430 TL civarı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı