Ryzen 5 1500X GTX 1660 düşük FPS sorunu

Tolga Ada

Centipat
Merhaba benim PC'de Zotac 1050 Ti takılı iken aldığım FPS'lerden çok memnundum ama yakın zamanlarda yetmediğini fark ederek kartı mı Zotac 1660 amp versiyonuna çıkardım ve ucuza bulduğum bir SSD taktım her şey çok güzel giderken bir anda bütün oyunlarda ana menüleri düzgün çalışırken oyun içi yaptığım her şeyde FPS inanılmaz düşüyor kartı ilk taktığımda PUBG gibi oyunlarda 130-80 FPS alıyordum artık 60-40 arası v-Sync falan kapalı ve grafikleri düşürdüğümdede bir işe yaramıyor kullanım değerleri eskisi gibi normal ısınma yok bütün eski sürümleri çevirdim hiçbiri işe yaramıyor kasa darboğaz bile yapmazken böyle bir şey neden başıma geldi anlamıyorum 4 gündür falan düzelmek için uğraştım kafayı yiyeceğim. Kasa özellkileri: Ryzen 5 1500X.
Zotac GTX 1660 amp.
WC 1TR harddisk.
Gigabyte A320M-DS2.
600W Power suppyl.
Not: Kasayı 2 kere formatladım bir işe yaramadı BIOS son sürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün driverlerim güncel ve sistemi 3 yıldır kullanıyorum sadece ekran kartını daha yeni aldım 3 ay fln oldu.Darboğaz yapma ihtimalide %11 ken çok fazla kasıyor istersen değerleri ve oyunu fotoğrafınıda atabilirim.

Sistemi toplamadıysan iyi çünkü ryzen 5 1500x, ryzen 5 1600x den daha pahalı, evet harbi alt model daha pahalı. İşlemci ağırlıklı oyun oynamadıkça çok drop yemezsin, ama eğer işlemci ağırlıklı bir oyun oynuyorsan 3-5 saniyede ani fps düşüşü olur(en fazla 20 ye kadar düşürür, oyunun donmaz). Zaten internetten bakınca Foogybugy arkadaşımızın söylediği gibi %10-20 arası darboğaz oluşuyor, ortalama ise %18. Senin yapabileceğin en iyi şey 1500x yerine 2600 veya 1600x almak (hangisi bütçene daha uygunsa). 1500x darboğazı %1-3 arasında tutuyor yükselmesine izin vermiyor. 2600 ise darboğazı neredeyse sıfıra indiriyor.
Fiyat olarak 2600 995 tl ile 1040 tl arasında, 1600x ise 900 tl ile 1000 tl arasında yani 1600x almadan en iyi fiyatı bulana kadar araştır.ama zaten çok fiyat farkı yok bence 2600 alırsan daha iyi.

Bilgisayar virüs kapmış olabilir. Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızı madencilik amaçlı sömürüyor olabilir. PC boştayken HDD, CPU ve GPU kullanımını paylaşır mısınız ?

Ben ekran kartını ilk taktığımda herşey düzgün çalışıyordu şimdide aynı oyunları oynuyorum fps çok fazla inip yükseliyor oraya bakmak bile sinir bozucu birşey bunu nasıl düzelte bilirim tek çare işlemci yükseltmek mi?
Daha dün formatladım ve 3 part bir yazılım kurmadım.

1581780793609.png

Ama ben kartı ilk kullandığımda böyle bir sorun yoktu son 1 haftada böyle oldu eski nvidia sürümlerinede gittim bir işe yaramadı.

@Tolga Ada @LionelMaradona Bendede i5 7300HQ ve GTX 1050 Ti (Mobile) mevcut PUBG yi kasmaktan oynayamıyorum MSI Afterburner ile FPS testi yaptığımda CPU kullanımının %100 den aşağıya düştüğünü görmedim. Darboğaz görüyorum ama ASUS gibi bir şirket neden darboğaz yapan işlemciyle bu ekran kartını yan yana koysunki kesinlikle yazılımsal sıkıntı var ama bir türlü çözemedim yardımcı olur musunuz? Önceden böyle bir sorun yoktu. Driverlarım vs. her şey güncel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı