Ryzen 5 1500X için GTX 1660Ti vs RTX 2060

Zopakop

Decapat
Arkadaşlar başlıkta göründüğü gibi R5 1500x bir işlemcim var ve başlıkta yazan iki kart arasında kaldım benim ama sorum darboğaz ve rahat oyun oynayamama hakkındadır hangisini alırsam daha performanslı ve geleceğe dönük olur bunu merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyun oynayacağına bağlı kanka ben mesela pubg için alıcam neredeyse sırf pubg oynayacağım.
Ben PubG gibi oyunlardan çok BF,Apex,Rainbow Six Siege,GTA5 ve diğer Assasins Creed Unity tarzındaki hikayeli oyunlar/biraz da Farcry olabilir eğer oyunları darboğaz olmasın diye seçmek zorunda kalacak isem 1660TI alacağım fakat öyle bir durum yok ise Vatan'da da gördüğün RTX2060'ı alacağım ikisinden birini seçmem gerek bu yüzden birinin çıkıp güzelce dar boğaz olur mu olursa nasıl etkiler ne kadar etkiler bunları anlatması lazım ancak öyle sorun çözülür.

denildiği gibi hafif darboğaz olucak ama oyunda drop felan etki edermi onu bilmiyorm oyundan oyuna değişiyor diye biliyorum ama bana sorarsan rtx 2060 almak daha mantıklı geliyor.

GTA 5 hem işlemciye hem GPU'ya yüklenen bir oyun. Eğer çözünürlüğü 2K'ya çıkarabilirim derseniz RTX 2060 almanız daha mantıklı. 1080P için 1660 Ti yeterli.
Yine de belirtmem gerekirse, RTX 2060 daha yüksek performans veren bir karttır. Yerinizde olsam darboğaza takılmam, RTX 2060 alırım. İlerleyen zamanlarda da işlemcimi yükseltirdim. Sonuçta AM4 soket bir anakartınız var işlemci seçeneğiniz çok açık. Bu konuda AMD size oldukça geniş bir yelpaze sunuyor.

GTA 5 hem işlemciye hem GPU'ya yüklenen bir oyun. Eğer çözünürlüğü 2K'ya çıkarabilirim derseniz RTX 2060 almanız daha mantıklı. 1080P için 1660 Ti yeterli.
Yine de belirtmem gerekirse, RTX 2060 daha yüksek performans veren bir karttır. Yerinizde olsam darboğaza takılmam, RTX 2060 alırım. İlerleyen zamanlarda da işlemcimi yükseltirdim. Sonuçta AM4 soket bir anakartınız var işlemci seçeneğiniz çok açık. Bu konuda AMD size oldukça geniş bir yelpaze sunuyor.
Artık tek seçeneğim GTX1660TI çünkü vatan da indirim sona erdi🙁
Yine de yorumun için teşekkürler.
Ek olarak RTX2060 da çok drop giriyormuş oyunlarda birine sordum aynı işlemciye(R5 1500x) sahip birine çoğu oyunda drop giriyor diyordu haberiniz olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı