4.nesil Intel i7 diyip de geçmemek lazım hocam. Adamlar mobil işlemci yapmış 2015-2014 yılında hala çoğu mobil işlemciyle kafa tutuyor.Ryzen'ın olayı multicore performansı diye biliyorum 4.nesil Intel'i geçemiyorsa bir anlamı kalmıyor o zaman.
4.nesil Intel i7 diyip de geçmemek lazım hocam. Adamlar mobil işlemci yapmış 2015-2014 yılında hala çoğu mobil işlemciyle kafa tutuyor.Ryzen'ın olayı multicore performansı diye biliyorum 4.nesil Intel'i geçemiyorsa bir anlamı kalmıyor o zaman.
Hocam 4790K'yı ben alır kullanırdım sisteme ihtiyacım olsaydı. Bir de RTX 2060-2060S veya 2070 giderdi. Bu i7 4.nesil işlemciler Intel'in iyi olduğunu gösterir. Kaç yıllık işlemciler nasıl işler yapıyor günümüzde bile.
Oyun için sistem yapacaksan Intel toplayacaksın bu devirde illa AMD diyorsan 3.nesil şart en düşük.
3 yıl önce bir hype la topladık aldığım günden beri pişmanım.
1.Nesil Ryzen işlemciler oyunlarda iyi değildi zaten. 3000 ve 5000 serisi çok iyi oyunlarda. 5000 serisi ile liderliği aldı zaten AMD. Ayrıca i7 4790K efsane bir işlemcidir O.C ile R5 3600'ü bile kovalar.Bidaha Intel dışı hayatta almam zaten.
İşte o zaman AMD AMD diye çığıranlar vardı onlara söyle hesap versinler sana şimdi de hala AMD AMD diye bağıran dolu.
1.nesil Ryzen işlemciler oyunlarda iyi değildi zaten. 3000 ve 5000 serisi çok iyi oyunlarda. 5000 serisi ile liderliği aldı zaten AMD. Ayrıca i7 4790K efsane bir işlemcidir O.C ile R5 3600'ü bile kovalar.
AMD bir işlemci Intel'e göre daha dayanıksız Intel 11 nesildir işlemci yapıyor AMD ise sadece 5 nesildir. Tecrübe farkı çok var arada. AMD'yi insanlar OC yapmak için tercih ediyor genelde.Onun dışında pek bir artısı yok AMD almanın.Olayın AMD veya Intel ile alakası yok öncelikle. Herhangi bir markaya hayranlık veya nefret duymanın bir anlamı da yok. Kıyasladığınız işlemci eski bile olsa zamanının high-end yani en tepe model işlemcisi, sizinki ise bahsettiğiniz işlemciden yaklaşık 3 sene sonra çıkmış giriş-orta seviye bir işlemci. Geride kalmasında çok anormal bir durum yok. Arkadaşlar siz işlemci önerisi istediğiniz zaman bütçenize uygun bir işlemci önermişlerdir. Daha yüksek bütçeniz olsaydı daha güçlü bir işlemci alırdınız. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ha yok ben AMD'yi sevmedim derseniz de 1500x yerine onun Intel rakibi i5 7500 alsaydınız da bu işlemci 4790K'nın gerisinde kalacaktı, bir şey fark etmeyecekti yani. Intel'in kendi daha yeni nesil işlemcisi de kendi eski nesil işlemcisinin gerisinde kalıyor. Ortada rezaletlik bir durum yok. Bütçenize göre alabileceğiniz en iyi işlemciyi almışsınız. i5 7500 alsaydınız daha düşük performanslı ve hatta belki de anakartla beraber daha pahalı bir işlemci almış olacaktınız. O nedenle aldığınız işlemciyle ilgili bir pişmanlık duymanıza gerek yok öncelikle.
Ikıncı olarak sorununuzu çözemeye gelirsek, oyun esnasındaki sıcaklık değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Ayrıca oyunda dokuların yüklenmemesi genelde işlemci kaynaklı değil, depolama birimi kaynaklı bir sorundur. Oyunlarınız HDD'ye mi kurulu? Eğer öyle ise dokuların yüklenmemesi HDD kaynaklı ve bu durum normal. Veya SSD'ye kurulu ise SSD'nin sağlık durumu verisini paylaşabilir misiniz? Aynı veriyi HDD kullanıyorsanız da onun için paylaşın.
Olayın AMD veya Intel ile alakası yok öncelikle. Herhangi bir markaya hayranlık veya nefret duymanın bir anlamı da yok. Kıyasladığınız işlemci eski bile olsa zamanının High-end yani en tepe model işlemcisi, sizinki ise bahsettiğiniz işlemciden yaklaşık 3 sene sonra çıkmış giriş-orta seviye bir işlemci. Geride kalmasında çok anormal bir durum yok. Arkadaşlar siz işlemci önerisi istediğiniz zaman bütçenize uygun bir işlemci önermişlerdir. Daha yüksek bütçeniz olsaydı daha güçlü bir işlemci alırdınız. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ha yok ben AMD'yi sevmedim derseniz de 1500X yerine onun Intel rakibi i5 7500 alsaydınız da bu işlemci 4790K'nın gerisinde kalacaktı, bir şey fark etmeyecekti yani. Intel'in kendi daha yeni nesil işlemcisi de kendi eski nesil işlemcisinin gerisinde kalıyor. Ortada rezaletlik bir durum yok. Bütçenize göre alabileceğiniz en iyi işlemciyi almışsınız. i5 7500 alsaydınız daha düşük performanslı ve hatta belki de anakartla beraber daha pahalı bir işlemci almış olacaktınız. O nedenle aldığınız işlemciyle ilgili bir pişmanlık duymanıza gerek yok öncelikle.
Ikıncı olarak sorununuzu çözemeye gelirsek, oyun esnasındaki sıcaklık değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
Ayrıca oyunda dokuların yüklenmemesi genelde işlemci kaynaklı değil, depolama birimi kaynaklı bir sorundur. Oyunlarınız HDD'ye mi kurulu? Eğer öyle ise dokuların yüklenmemesi HDD kaynaklı ve bu durum normal. Veya SSD'ye kurulu ise SSD'nin sağlık durumu verisini paylaşabilir misiniz? Aynı veriyi HDD kullanıyorsanız da onun için paylaşın.
İşlemcide dayanıklılık diye bir terimi ilk defa sizden duyuyorum. Ayrıca 10. Nesil Intel işlemcilere kadar, Amd ryzen 3. Nesil Intel 9. Nesil işlemcilere hem fiyat olarak hem de performans olarak fark atıyordu.AMD bir işlemci Intel'e göre daha dayanıksız Intel 11 nesildir işlemci yapıyor AMD ise sadece 5 nesildir. Tecrübe farkı çok var arada. AMD'yi insanlar OC yapmak için tercih ediyor genelde.Onun dışında pek bir artısı yok AMD almanın.
Güncel oyunlarda HDD ile drop yemeniz çok doğal. Öncelikle sisteminizde SSD'ye geçme vaktiniz gelmiş gibi görünüyor. Dokuların yüklenmemesi işlemci kaynaklı değil, HDD kaynaklı. Bütçeniz darsa bile en azından 250 GB kapasiteli, kaliteli ve sizin için uzun ömürlü olacak bir SSD alıp Windows'u onun içine kurarsanız sisteminiz çok rahatlayacaktır. Fakat imkanınız varsa daha büyük kapasiteli bir SSD ile güncel oyunları da oraya kurarak oyunlarda takılmalar önüne geçebilirsiniz. Güncel oyunlar artık SSD üzerinde çalışmayı gerektiriyor maalesef, hele ki Cyberpunk gibi yüksek grafikli açık dünya oyunları. İşlemciniz de ekran kartınız da takılmaya sebebiyet verecek düzeyde değil. Fakat ileride bir upgrade yapmayı düşünürseniz de ilk olarak ekran kartını değiştirmenizi tavsiye ederim. İşlemci yeni ekran kartınızı tam besleyemese de bir süre idare edecektir. Ayrıca size daha isabetli bir öneri yapmamız için MSI Afterburner yazılımı ile oyun esnasındaki CPU GPU kullanım değerleri ve sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü atarsanız iyi olur.Hocam öncelikle merhaba ve teşekkürler işlemcim 72 73 derece bandında Max 75 derece hard diskim Toshiba 1 TB 7200 RPM bir harddisk ve çeşitli uygulamalardan scan vs. yaptığım zaman hiçbir problem çıkmıyor diğer konu olarak ise 1500X giriş seviyesi değildi be hocam 3 1200 5 1400 vardı giriş seviyesi daha çok orta ve ortanın 1 tık üstü seviyesinde almıştım oyun anlamında 1 kere akıcı dropsuz oyun oynayamadım driver vs konularda bir sıkıntı olmaksızın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.