Çözüldü Ryzen 5 1500X RX-470 sistem oyun oynarken ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AllyFeedon

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100
GIGABYTE A320M S2H
XPG Gammix D30 (2x8 16GB)
Sapphire Rx 470 Nitro O.C
Zalman ZM500-LXII
Selamlar arkadaşlar. Yakın bir arkadaşımın 3-4 haftadır böyle bir problemi var tam olarak şöyle anlatayım. Bilgisayar da Discord'u, tarayıcıyı, oyunu ve OBS'i aynı anda açınca sistemde garip bir şekilde görüntü gidiyor, güç kesilmiyor ama ekranlar gidiyor ve sistem kendini kilitliyor. Ve düzelmesi için restart atması gerekiyor (iki ekran var bu arada) ben PSU'dan şüpheleniyorum, ama ekran kartının driver ile alakalı da olabilirmiş tam emin olamadığım için bu konuyu sizler ile paylaşmak istedim kısacası.
Sistemin özellikleri;

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB.
Anakart: Gigabyte AX370M.
Ekran kartı: Sapphire RX-470 Nitro.
Hard disk: WD Blue 1TB.
PSU: Gamepower GP 550W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorununuz çözüldüğünde hangi işlemden sonra çözüldüğünü not etmeyi unutmayın :) Eğer yazdıklarımızdan birisi çözdüyse onu çözüm işaretleyebilirsiniz.

Böylece sonradan gelen kişiler de aynı sorunu yaşıyorlarsa çözüme gideceklerdir. Umarım sorununuz çözülür.

Saygılarımla

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederiz. Ekran kartının frekansını düşürdük. Şu an çözdük gibi. Tam olarak bilgiyi paylaşacağım.
Arkadaşlar sorunu çözdük şöyle ki ekran kartının frekansını düşürdük. Radeon ayarlarından performans sekmesinde, frekans ayarını düşürdük. Sorun böyle çözüldü 1 günümüzü aldı nerdeyse ama olsun artık arkadaşım yayın aça bilecek. @xxMFIxx 'de çok teşekkürler. (AMD Ekran kartlarının sorunuymuş ilk defa denk geldik).
1625340673551.png

Frekansı -25'e çekiniz
Ekran kartı driverı olsaydı normal zamanda da sorun çıkarırdı diye düşünüyorum.

PSU bir seçenek olabilir. Belli bir güç çekimini geçtiği için sistem zorlandığından PSU yetmezse bilgisayarınız donar. Bu bir seçenek evet.

PSU nuzun markasına dikkat etmemiştim. Gamepower'mış. Zamanla bozulmuş ya da güç kaybı yaşamış olabilir. PSU alırken 80+ en azından Bronze sertifakalı bir PSU alınmalı.

PSU'dan olmayadabilir ama. Daha önceden sorun yaşamıyordu demişsiniz.

Mavi ekran alıyor musunuz? Ya da herhangi bir hata alıyorsanız ekran görüntüsü? Telefonla çekebilirsiniz. BIOS'unuz güncel mi?

Virüs temizliği deneyelim.
Aşağıdaki linkten Kaspersky Total Security'i indirin. 30 gün deneme sürümü verecektir. Uygulamayı kurduğunuzda deneme sürümünü aktifleştirin. Güncellemeye tıklayıp bitmesini bekleyin. Güncelleme bittiğinde tam taramaya tıklayın ve çıkan virüsleri silmesini isteyin. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kaspersky link:

Saygılarımla.

Hocam peki restart attıktan sonra bildirimlerde ekran kartı sürücüsünün çöktüğü yazıyor mu? Benzer bir sorunu bende yaşıyorum.
Vermiyormuş.
Virüs temizliği deneyelim.
Sistem daha yeni formatlı ve crack vs gibisinden yazılımlar kullanmıyor.
DDU İle ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yükledik o da bir işe yaramadı.

Son düzenleme:
Vermiyormuş.

Sistem daha yeni formatlı ve crack vs gibisinden yazılımlar kullanmıyor.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yükledik o da bir işe yaramadı.

Dediğim gibi PSU'dan kaynaklıdır muhtemelen.

Farklı bir HDMI ya da Display Port kablosu kullanmayı deneyin. Belki sorununuzu çözebilir.

Sistemde herhangi bir overlock varsa GPU'ya da CPU da bunu sıfırlayıp durdurmayı deneyin.

Sorun devam ediyorsa önemli verilerini yedekleyip, geri yükleme noktası oluşturup aşağıdaki araçla Microsoft dışındaki driverlar olmadan açmayı deneyin. Sorun devam ediyor mu bakın. Etmiyorsa driverlarınızdan birisinde sıkıntı vardır.

Herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz ?
DDU ile sildikten sonra WHQL sürüm mü kurdunuz? Yoksa en son sürüm mü?

Saygılarımla

Herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz ?
DDU ile sildikten sonra WHQL sürüm mü kurdunuz? Yoksa en son sürüm mü?

Saygılarımla
Yok kral direk en son sürümü kurduk.
Az önce opera şöyle bir hata vermiş "Yetersiz bellek kullanımı nedeni ile opera düzgün çalışmadı" diyip bütün uygulamaları kapatmış.
Ramlar den şüpheleniyoruz bu sefer hadi bakalım.

Yok kral direk en son sürümü kurduk.
Az önce Opera şöyle bir hata vermiş "yetersiz bellek kullanımı nedeni ile Opera düzgün çalışmadı" deyip bütün uygulamaları kapatmış.
RAM'larden şüpheleniyoruz bu sefer hadi bakalım.

Arkadaşınıza aşağıdaki testi uygulatın. 1 hata bile verirse RAM arızalı.

Arkadaşınıza aşağıdaki testi uygulatın. 1 hata bile verirse RAM arızalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam bu videoda ki olayı yaptık sorunsuz çıktı. RAM'ler sağlam da ya arkadaş bu sorun ne ya?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu videoda ki olayı yaptık sorunsuz çıktı. RAM'ler sağlam da ya arkadaş bu sorun ne ya?

Driver verifier metodu atmıştım. Kullandınız mı? Eğer onu da kullandıysanız. Cihaz mavi ekran vermediği için analiz edebileceğimiz dosya olmayacak. Microsoft'un kendi sitesinden 20H2 1.ci versiyon sürümünü indirip. Rufus ile USB oluşturup formatınızı atın.

Sorun devam ediyorsa geriye bir tek PSU kalıyor. PSU değişimi sağlayın. FSP markası hem uygun hem kalitelidir. İmkanınız yoksa ya da kardeşim hoş diyorsun da demesi kolay bir PSU min 400 tl diyorsanız da bir yetkili servise gönderin. Kasayı bütün halinde onlar size sorunun nerede olduğunu söylerler. Tamir ettirmek istemiyorum şuan bütçem yok dersiniz. Sorunun neyde olduğunu bilirsiniz en azından. Ha bütçenizi sıkmayan bişey olursa yaptırırsınız. Ama şu parçanın değişimi gerekiyor derlerse onlara değil kendiniz alıp değişim sağlayın. Çünkü ellerindeki dandik işinizi görecek bir cihazı takarlar. Sizden de kaliteli marka parası alırlar.

Saygılarımla

Driver verifier metodu atmıştım. Kullandınız mı? Eğer onu da kullandıysanız. Cihaz mavi ekran vermediği için analiz edebileceğimiz dosya olmayacak. Microsoft'un kendi sitesinden 20H2 1.ci versiyon sürümünü indirip. Rufus ile USB oluşturup formatınızı atın.

Sorun devam ediyorsa geriye bir tek PSU kalıyor. PSU değişimi sağlayın. FSP markası hem uygun hem kalitelidir. İmkanınız yoksa ya da kardeşim hoş diyorsun da demesi kolay bir PSU min 400 tl diyorsanız da bir yetkili servise gönderin. Kasayı bütün halinde onlar size sorunun nerede olduğunu söylerler. Tamir ettirmek istemiyorum şuan bütçem yok dersiniz. Sorunun neyde olduğunu bilirsiniz en azından. Ha bütçenizi sıkmayan bişey olursa yaptırırsınız. Ama şu parçanın değişimi gerekiyor derlerse onlara değil kendiniz alıp değişim sağlayın. Çünkü ellerindeki dandik işinizi görecek bir cihazı takarlar. Sizden de kaliteli marka parası alırlar.

Saygılarımla
1. Driver method gözümden kaçmış hocam, özür dilerim.
2. PSU Bozuksa değiştirir yani çokta sıkıntı olmaz onun için zaten nerdeyse 2 yıl oldu o psu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı