Ryzen 5 1500X sistem toplama

eray123

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar sizce bu topladığım sistem uyumlumu ve güzel performans verir mi? Bu parçalara ek olarak "şu parça daha iyi ve aynı fiyat" benzerinden yorumlarınızı bekliyorum. Ekran kartını ise Rx580 8GB 256Bit olarak tercih edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_5242.PNG
    IMG_5242.PNG
    44,9 KB · Görüntüleme: 224
  • IMG_5243.PNG
    IMG_5243.PNG
    47,5 KB · Görüntüleme: 202
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa hakkında yorum yapamam ama sistem genel olarak güzel.

Cezam olduğu için geç cevap yazıyorum. Teşekkürler.

1- Arkadaşlar anakartta MSI veya ASUS olmasının çok bariz bir farkı olur mu?
2-Belirttiğim kasanın kablolaması ve güç kaynağı hakkındaki fikirleriniz?
3-Sizce stoklar düzeldiğinde 1070 mi yoksa Rx580 mi tercih edeyim?
4- Son olarak ben bu O.C olaylarından hiç anlamıyorum. Sıfır bilgi. O.C yapmadan kullansam pek bir farkı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

Cezam olduğu için geç cevap yazıyorum. Teşekkürler.

1- Arkadaşlar anakartta MSI veya ASUS olmasının çok bariz bir farkı olur mu?
2-Belirttiğim kasanın kablolaması ve güç kaynağı hakkındaki fikirleriniz?
3-Sizce stoklar düzeldiğinde 1070 mi yoksa Rx580 mi tercih edeyim?
4- Son olarak ben bu O.C olaylarından hiç anlamıyorum. Sıfır bilgi. O.C yapmadan kullansam pek bir farkı olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

@CJack60 @Nazım Paşa @mstfaozder @Pantheon Bir iki kez daha sizi etiketlemiştim hatırlarsınız. Parasal durumlardan dolayı ve dolar düşük seviyelerde izlerken bu sistemi Ağustos'un 8 inde sipariş vereceğim. Ekran kartını da idare edeceğim şimdilik. Varsa son öneri ve düzeltmelerinizi alayım. Bir de sinerji'de ürünleri sepete ekledikten sonra fiyatları düştü gözle görülür şekilde bu bir hata mı yoksa indirim falan mı var?

Sitenin etiket sisteminde sorun var. Ayrıca her etikete iştirak etmek mecburiyetinde değiliz. Bu hususta anlayışlı olursanız sevinirim. RX580 piyasa fiyatı malum sebeplerden şu an alınacak gibi değil. Bu yüzden idareten görüntü alıp işimi görsün mahiyetinde GT1030 alabilirsin. İşlemciyi R5 1600 yapabilecek durumun varsa yapmanı tavsiye ederim bu uğurda SSD'yi iptal eder ya da tek 8GB RAM alınabilir. Kalan parçalarda sıkıntı yok.

Sitenin etiket sisteminde sorun var. Ayrıca her etikete iştirak etmek mecburiyetinde değiliz. Bu hususta anlayışlı olursanız sevinirim. RX580 piyasa fiyatı malum sebeplerden şu an alınacak gibi değil. Bu yüzden idareten görüntü alıp işimi görsün mahiyetinde GT1030 alabilirsin. İşlemciyi R5 1600 yapabilecek durumun varsa yapmanı tavsiye ederim bu uğurda SSD'yi iptal eder ya da tek 8GB RAM alınabilir. Kalan parçalarda sıkıntı yok.

Hocam ben zaten etiketlere hiç bakmıyorsunuz manasında değil bundan önceki konumda siz de vardınız manasında söylemiştim. Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. R5 1600 stok fan varsa RAM'i sonradan yükseltmek kaydıyla 8GB'a indirebilirim. Elimde Sapphire HD7770 GDDR5 128bit 1GB var idare edeceğiz artık.

Müsait olan biri varsa aynı sistemi sinerjiden toplayıp ss atabilir mi? Kdv ile birlikte 2.600₺ küsür bi fiyat çıkıyor bende.

1600X, 1700X ve 1800X'te soğutucu yok. Diğerlerinin tamamında var. O ekran kartı idare etmelik işini görür. İşlemciyi R5 1600 alırsan 1070 1080 gözü kapalı sorunsuz kaldırır kafada soru işareti kalmaz.

Hocam önerileriniz doğrultusunda böyle bir sistem oluştu. 8 Ağustosta alıyorum bu parçaları. Rx580/1070 normal fiyatlarına döndüklerinde 4000₺ civarına bir sistem toplamış olacağım böylelikle. Monitör konusunda hala bir karara varamadım fakat acelesi yok onun parasını anca biriktiririm zaten. Tekrardan teşekkürler hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_5253.PNG
    IMG_5253.PNG
    46,6 KB · Görüntüleme: 176
  • IMG_5254.PNG
    IMG_5254.PNG
    46,6 KB · Görüntüleme: 102
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı