Ryzen 5 1500X sistem toplama

Sadece işlemci değişmiş güzel olmuş. Belki RAM konusunda ufak bir değişiklik yapabilirsin. Alttaki LED'li modelle aralarında fazla bütçe farkı yok 15 TL fazlasını ver almışken tam al sonra içinde ukte kalmasın.

Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3000mhz CL15

Anakartı da değiştirdim hocam. B350M-A idi B350-PLUS olarak. PLUS çok farketmiyorsa A modeline dönüp dediğiniz ram'i eklerim.

Aynen anakartta değişmiş. Seçtiğin ilk olanla Plus arasında gözle görülür fark yok. Ses yongası ikisininde aynı ilki Micro-ATX bu ATX boyutta PLUS'ta fazladan PCI slotu ve USB girişleri var. Bunlar senin için önemliyse PLUS kalsın önemli değilse ilkini seçebilirsin.

Aynen anakartta değişmiş. Seçtiğin ilk olanla Plus arasında gözle görülür fark yok. Ses yongası ikisininde aynı ilki Micro-ATX bu ATX boyutta PLUS'ta fazladan PCI slotu ve USB girişleri var. Bunlar senin için önemliyse PLUS kalsın önemli değilse ilkini seçebilirsin.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam. Ben A modeline dönüp ramleri sizin söylediğiniz modelle değiştireyim en iyisi. Bir sorum olduğunda yine danışırım. İyi geceler ve iyi sosyaller.

Aldığında incelemeler konusuna resimlerle birlikte konu açarsın. Montajı sen mi yapacaksın onlara mı yaptıracaksın?

Hayatımda hiç bilgisayar montajı yapmadım sıfırdan hocam çok istiyorum kendim yapıp öğreneyim diye ama onlara yaptıracağım büyük ihtimalle bir sorun çıkmasın diye. Bilgisayar elime ulaştığında seve seve incelemesini yaparız tabii ki.

Arkadaşlar bu akşam bu sistemin siparişini veriyorum. Bir yanlışlık olsun istemiyorum. Tüm parçalar uyumlu değil mi? Anakartın mATX, kasanın ATX olması kafamı karıştırdı. O kadar bilgisizim yani siz düşünün. Bir de ileride Rx580 alacağım fakat şimdilik Saphhire HD7770 GDDR5 1 GB takacağım bir sıkıntı olmaz dimi uyumluluk bakımından falan? Kasa konusunda da çok kararsız kaldım ama 3 fanlı olması falan hoşuma gittiği için bu modeli seçtim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_5294.PNG
    IMG_5294.PNG
    44,9 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_5295.jpg
    IMG_5295.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_5296.jpg
    IMG_5296.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 84
Uyum konusunda bi sıkıntı yok. MicroATX anakart ATX kasaya takılır diye biliyorum. Ama mesela Extended ATX anakart ATX kasaya doğal olarak sığmaz. Bu arada RAM'lerin mhz sini arttırdıkça cl değeri artıyor. Eğer oyun odaklı sistem topluyo isen 3000 mhz RAM almanın çok bir anlamı yok. Hatta cl 11 gibi cl değerleri daha iyi sonuç veriyor olması lazım. Ama RAM Belleklere yüklenecek bir program kullanıyorsan bilemem.

Bu arada kasa montajı kolay ve keyifli bir olay ama internet üzerinden satın alırken kasayı firmaya montajlatmak daha iyi olabiliyor. Neden dersen kurduktan sonra deniyorlar bi sıkıntısı var mı diye. Ayıplı bir ürün varsa geri göndermekle uğraşmıyorsun yani. Kablolamayı ne kadar iyi yaparlar biraz şans ama arkadaşım Sinerji'nin bu konuda iyi olduğunu söylemişti.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı