Ryzen 5 1500X ve GTX 1050Ti Sistem Toplama

M.Mert.

Megapat
Daha fazla  
İleriye yönelik bir sistem olması açısından yüksek bir işlemci seçtim. Gelecek yıl ekran kartını 1060 veya 1070'e, RAM'leri ise 16'ya yükselteceğim. Yine bu fiyata denk kasa ve PSU önerisi olan varsa değerlendiririm. 500-600 lira civarı monitör önerisi ve sistem hakkında genel bir yorum bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2017-11-21-13-58-09.png
    Screenshot_2017-11-21-13-58-09.png
    149,5 KB · Görüntüleme: 363
Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan Bilgisayar'dan almazsanız bu sistemi çok daha ucuza satın alabilirsiniz.

Sinerji veya Teknobiyotik'den almanızı öneririm.

Eğer sistem internet üzerinden alınacaksa haklısınız ama duyduğum bazı söylentilere göre Vatan'ın mağazasına gidince internet fiyatından daha ucuza veriyorlarmış.

Bütçen galiba 3.000-3.500 TL civarında değil mi? Eğer ki öyleyse sana bi R5 1400 ve GTX 1060/RX 580 ikilisi düşünebiliriz? Sen bize Monitör dahil tam bütçeni ver sana güzel bir şey ayarlayalım.
Bütçem monitör dahil 3800 civarı. Ancak eski bilgisayarda yaptığım hatayı yapıp işlemciyi düşük tutmayacağım. Geleceğe dönük olmasını istiyorum bu yuzden Ryzen seçtim AM4 platformunun devam edeceğini okudum. Ekran kartını ileride 1070'e yükseltmeyi düşünüyorum.

Oralardan da baktım ama çok fiyat farkı olmadı. Bilgisayarda bir sorun çıktığında da karşımda muhatap bulmak isterim. Bir de montajı oraya yaptıracağım. Sistem internetten değil şubesinden alınacak. Bundan dolayı Vatan biraz daha mantıklı geliyor.

Söylediğim sitelerin de kendi mağazası var gidip alabileceğiniz.

Teknobiyotik'den bu sistemi alarak fiyatı 200-300₺ ucuzlatabilirsiniz:
  • R5 1500X 3.5GHz 16MB İşlemci
  • ASRock AB350M Anakart
  • Team 8GB 2400MHz DDR4 RAM
  • Palit GTX 1050 TI 4GB 128Bit Ekran K.
  • Toshiba P300 1TB 7200Rpm 64MB HDD
  • Akasa Venom LX 600W 80+ Kasa
Performans farkı yok. Ek olarak daha hızlı HDD ve daha büyük PSU var.

200-300₺ de daha ucuz. Ben olsam bunu alırdım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı