Ryzen 5 1500x ve GTX 1060 3GB Sistemde Witcher 3'te Düşük Performans

YusufYavuz

Megapat
Katılım
8 Şubat 2017
Mesajlar
770
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıktan anlaşıldığı gibi Witcher 3'te sorun yaşıyorum. Henüz cumartesi kurduğum istemi dünden beri düzeltmeye çalışıyorum ilk başta Windows ekranı geldiğinde ya da geldikten bir süre sonra sistem kitleniyordu ve yeniden başlatmak gerekiyordu BIOS update, CPU ve RAM frekanslarını sabitleyip bir de başlangıçta sürücü imza denetimini kaldırınca bu sorunu çözdüm diye düşünüyorum. Sözgelimi oyun olarak sadece Witcher 3 deneyebildim ve sonuçlar beni memnun etmedi çünkü eski işlemcim olan i5-3470'ten farkı darboğazın kalkması ve biraz daha yüksek FPS oldu. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Oyun içi değerler:
HardwareMonitoring.hml
Oyun süresi: 19.01.16-19.05.33
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, şuan indireceğim programları ancak voltaj değeri sabit değil tam xx.74 xx.60 xx.20 falan gibi oynuyor onu tam olarak ne yapmam gerek xx.50'de sabitleyeyim mi bir de ileride 4.0GHz yapmayı planlıyor voltaj arttırken 0.25 mi arttıracak?
 

Voltajı + - tuşlarını kullanarak arttırın BIOS’da çöktüğü takdirde 2 kez + ya basarak deneyin, + - dememin sebebi arttırılabilecek en düşük değer ile artıyor tuşlar ile, çılgın voltajlara uçmadığınız sürece bir sorun olmaz.
 
Deniz Bey 3.8'e çıktım prime95 testi sırasında PC çöktü ben de bir voltaj arttırdım sorun düzeldi ilk 3.6 denedim o voltaj arttırmadan olmuştu ama tuhaf olan bir şey var GHz arttırdıkça prime95 testi sonucundaki sıcaklık düştü , 3.5 değerinde 63 derece 3.6 değerinde 60 derece 3.8 değerinde 58 derece oldu. Sonrasında Witcher 3'e girdim ayarları high yaptım ve şehir içi dışında değerler biraz daha normalleşti ama drop girmiyor artık mesela şehir içi kullanım yine yüksek FPS 50-70 şehir dışında kullanım 30-60 arası bazen biraz artıyor ancak FPS 70-80 arası. Sizi de yordum biraz.
 

Overclock için hayatımı verebilirim galiba hiç sorun yok Sıcaklık düşüşünü manuel voltaj vermenize bağlıyorum, eğer devam etmek isterseniz 3.9 ya da 4 GHz deneyebilirsiniz, sıcaklık değerlerine dikkat edin

Çılgın voltajlara çıkıp üzülmeyin de ne olursa olsun.
 
Aman hocam burada sabit durayım şuan kullandığım soğutucu kuzenimin benimki gelirse belki 4GHz denerim sadece işlemciye giden voltajı sabit yaptım diğerleri aynı bir sorun olur mu dram voltage falan otomatikte.
 
Aman hocam burada sabit durayım şuan kullandığım soğutucu kuzenimin benimki gelirse belki 4GHz denerim sadece işlemciye giden voltajı sabit yaptım diğerleri aynı bir sorun olur mu dram voltage falan otomatikte.

Yok bir sorun yok, durabilirsiniz bu seviyede.
Diğer voltajlarla da eğer yalnızca işlemci overclockluyorsak işimiz yok
 
Yok bir sorun yok, durabilirsiniz bu seviyede.
Diğer voltajlarla da eğer yalnızca işlemci overclockluyorsak işimiz yok
RAM'in MHz'i auto olarak ayarlıydı ben direkt 2400 yaptım PC'nin kitlenme sorunu çözüldü. (Tabii işlemcinin de frekansını auto yerine sabit yaptım. İlk yaşadığım sorunu çözmek için.) Bir sorun çıkar mı?
 

Eğer çalışıyorsa şu an hiçbir sorun çıkmaz gönlünce kullan tebrikler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…