Ryzen 5 1500X ve RX 580 sistem oyunda görüntü gitme problemi

ekremcanbiltekin

Centipat
Bu sorun yeni oluşmaya başladı 1 hafta önce topladığım bilgisayarımda şimdi sorunlar vermeye başladı, internetten araştırdığımda kronik sorun olduğunu gördüm ama çözümleri varmış yine de Türk forumlarda bahsedilmemiş sizden yardım istiyorum.

Örnek oyun PUBG indirdim, oyuna girdiğimde sorunsuz lobi ekranına kadar giriyor ultrada 90 FPS civarlarında kasma yok ekran kartı sağlıklı çalışıyor ama oyun içine girdiğimde monitör, klavye ve mouse ışıkları gidiyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor sorunsuz bir şekilde. Ancak bilgisayara restart atarak düzeliyor wattman ile alakalı bir uyarı çıkıyor. Bunun üzerine bazı testlerim oldu tabi FURMARK'da 30 dakika boyunca sorunsuz ekran kartı %100 fan %100 çalıştı kapanmadı.

Donanımlar şunlardır;

• Ekran kartı ;ASUS ROG STRIX RX580 8 GB OC VERSION
  • Anakart; ASUS B-350M-K
  • İşlemci ; AMD RYZEN 1500X
  • Sıvı soğutucu ; COOLER MASTER MASTERLIQUID 240
  • PSU ; Thermaltake Smart Rgb 700W
  • RAM ; Corsair Vengeance RGB Pro Black 2x8GB 3000 MHZ

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aynı sorunlar mevcuttu.Önce ekran kartını değişime yolladım sonra da güç kaynağını değiştirdim. sorunlar düzeldi.

Hayır denemedim ama hemen deniyeceğim, bundan önce grafik kartının frekansını düşürerek -3 de sorun gidiyor ama oyunlarda 15 20 fps kayıp ve drop yiyorum bu sorunla çözülebilir mi acaba ?

Hayır denemedim ama hemen deniyeceğim, bundan önce grafik kartının frekansını düşürerek -3 de sorun gidiyor ama oyunlarda 15 20 fps kayıp ve drop yiyorum bu sorunla çözülebilir mi acaba ?
Bu sorun daha önce yoktu, bir anda ortaya çıktı. Yıllardır PUBG'ye girdiğimde sorun yokken ilk açılışta menü yüklenirken siyah ekran verip öyle kalmaya başlamıştı. Bir kaç oyunda olurken, BF5'te olmuyor. Güç limitini düşürdükten sonra arada sırada windows açılışta verdi wattman hatasını. Hzılı başlat ayarını kapattıktan sonra o hata da yok denecek kadar azaldı. Eski sürücülere geçip çözenler olmuş, yazılımsal diyenler var, "PSU değiştim sorun çözüldü" diyenler var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı