Ryzen 5 1500X ve RX 580 sistem toplama

Geremy10iX

Hectopat
Daha fazla  
  1. AMD Ryzen 5 1500X alacağım. Sizce bu işlemci beni ne kadar götürür? İyi bir işlemci midir ve Ultra veya High ayar kullanarak kaç sene oynayabilirim oyunları?
  2. AMD Ryzen 5 1500X ısınma sorunu var diyorlar. Mutlaka soğutucu ile bir kullan diyenler var. Sizce şart mı? Gerekli mi?(aşağı toplayacağım sistemi koyacağım)
  3. Sapphire RX580 AM4 8GB 256bit AMD Radeon Ekran Kartı alacağım. Sizce nasıl bir ekran kartı? Birinci soruda ki ile aynı sorular, ne kadar götürür? Kaç sene High ve Ultra ayar kullanabilirim? Herhangi bir problem yaşar mıyım?
  4. 7200 RPM HDD ile 250 GB 550 MB O - 520 MB bir SSD arasında çok az fark vardır ve SSD almaya değmez onun yerine 7200 RPM HDD al diyenler var. Doğru mu? Şahsen Seagate Barracuda 2.5" 3TB 7200 RPM bir Hard Disk alıcam ve alacağım diğer 240 GB SSD ile neredeyse aynı fiyat. Sizce hangisi? SSD mi yoksa HDD mi?
  5. MSI B350 Tomahawk AMD AM4 DDR4 GDDR5 USB3.1 Anakart alacağım. Fakat VATANcomputer sitesine baktığımda 3200MHz, bu sitenin linkine baktığımda 2666MHz görüyorum. Hangisi acaba ?
  6. Beşinci soruda ki anakartı alsam ve ses kartı almasam bir sorun yaşar mıyım? Bu soruyu soruyorum çünkü anakart var zaten ses kartına gerek yok diyenler oldu. Gerek var mı yok mu?
  7. Ses kartı alırken nelere dikkat etmeliyim? PCI ne demek 7.1 ne demek?
  8. Sapphire RX580 ile AMD Ryzen 5 1500X kullansam darboğaz yaratır mı?
  9. Az önce bahsettiğin Sapphire RX580 ile Asus RX580 arasında fark var mı? Açıkçası ikisi de AMD ve AM4 ancak ASUS mu almalıyım Sapphire mi kararsız kaldım...
  10. Anakart alırken MSI B350 / Gigabyte AG-0... / MSI H270 / MSI B270M gibi sayılar sadece model mi gösteriyor? Başka bir işlevi var mı(OVERCLOCK açık kapalı olması dışında)? Ben B350 yerine B350M alsam farklılık olur mu? Ya da gidip Gigabyte AG ile başlayan bir anakart alsam? Fark olur mu? Sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa bu anakartın boyunu da mı etkiliyor? ATX kasa alacağım falan sıkıntı olmasın?
  11. ATX anakart seçmek istiyorum ve MSI B350 yanlış bilmiyorsam bir ATX anakart fakat kasa alırken hepsinde MidT ATX yazıyor. MidT işlevi nedir? Olmazsa ne olur? Olursa ne olur? MidT ile ATX arasında bağlantı var mı? Ya da MidT ATX kasaya ATX anakart sokabilir miyim?
  12. Sapphire RX580 Ekran Kartında 8G diye bir özellik olma şansı var mı? Nvidia'da bunu çok görüyorum ancak 8G AMD işlemcilerde de olması gereken bir özellik mi? Belki de 8G özelliği farklı bir isimle karşımıza çıkıyordur. Daha doğrusu bu soru benim hiç bilmediğim bi rşey olduğu için 8G AMD'de olup Intel'de olmuyor da olabilir kusura bakmayın ancak 8G nedir ne değildir kısaca?

Sizce bu sistem iyi mi? Almalı mıyım? Daha ucuza daha iyisini alabileceğim(ama bariz fiyat ya da performans farkı ile, ufak tefek değil) başka parça var mı? Bu sisteme 10 üzerinden kaç verirsiniz? AA oyunlarda ULTRA veya HIGH olarak kaç sene götürür? Veya sistemde başka bir parça ile uyumsuz parça var mı?
  • AMD Ryzen 5 1500X
  • Sapphire RX580
  • MSI B350 Tomahawk
  • RipJaws 3200MHz (2x8) 16GB Ram
  • Seagate Barracuda 3TB 7200 RPM
  • Everest Titan 80PLUS 750W Kasa
  • Asus Express 7.1 PCI Ses Kartı
  • 21.5 inç Full HD HDMI 1 ms Asus Monitör
Gerekirse SSD takacağım ama onu ilk başlarda düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda 250 GB SSD takacağım. Ona göre düşünün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle seçtiğin ekipmanlar uyumlu ve uzun süre idare eder. Ancak ssd sonradan alınmaz. Gerekirse ram i 8 gb al. Sonradan bir 8 gb daha ram takarsın. Ses kartı almana da gerek yok bence. Çok müzik uygulamalarıyla uğraşmıyorsan. Sapphire RX580 ile Asus RX580 arasında çok fazla farklar yok. İstediğini alabilirsin. 8G bir özellik değildir. 8 GB ın kısaltmasıdır.

Kasa ve güç kaynağı konusunda Everest'i tavsiye etmem onun yerine daha kaliteli güç kaynağı ve kasa alınabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı