Öyle bir durum yok. Sistemde takılı PSU 500W diye prizden 500W güç çekmiyor. Sistemin güç tüketimine göre ve PSU'nun verimlilik sertifikasına göre değişen bir durum.
Yani diyorsunuz ki 200-250W güç çekecek sisteme 1500W PSU taktığımda 1500W mı çekecek?Hayır ortalama psular 200 watt gerekse bile 500 watt ise 500 watt çekiyor. Ayrıca rx 580 i bizzat kendim kullandım. Öyle bir kaç yazıdan okuduğunuz kadar ısınmıyor. Normal Nvidia kartları kadar ısınıyor.
Nvidia ''fanboyuluğu'' yapmıyorum. Kaç kere RX570 karşısında 1050Ti ya da 1650'yi övdüğümü gördünüz? Hangi kart daha mantıklıysa onu öneriyorum. Bir şeyin fanboyu olduğum yok, mesajları dikkatlice okuyun neden 1650 Super alınmalı belirttim. Bunda ''fanboyluk'' falan yok. İyi günler.Nvidia fan boyluğuna gerek yok, siz RX 590 beğenmişseniz saygı duymak düşer bize.
Minimum kaliteli bir 500W işinizi görür. 600W 80+ yaparsanız, kafanız rahat eder.
Nvidia fanboyuluğu yapmıyorum. Kaç kere RX570 karşısında 1050Ti ya da 1650'yi övdüğümü gördünüz? Hangi kart daha mantıklıysa onu öneriyorum. Bir şeyin fanboyu olduğum yok, mesajları dikkatlice okuyun neden 1650 Super alınmalı belirttim. Bunda Fanboyuluk falan yok. İyi günler.
Zaten 2 mesajında da ''Yanlış bilgilendirme'' uyarısı yedi ve sustu arkadaş.@298842 burda neden gereksiz tartışmaya giriyorsun ki dostum adamın gönderisi çöp olmuş. İki yorumun da yanlış bilgi içeriyor hala diretiyorsun. @Caner Uncu'nun da bütün yazdıklarını okudum, söylediklerinin hepsi doğru.
*Bilgisayar boştayken çektiği güç ile tam yükteki çektiği güç farklıdır.
*Bilgisayarının işlemcin, ekran kartın, disklerin, soğutucuların vs. tam kapasitede 500W çekiyor diyelim. Sen de sisteme 700W güç kaynağı aldın. Bu bilgisayar boştayken 150-200W çeker, tam yükte de 500W çeker. İstersen 2kw güç kaynağı kullan bu değerler yine değişmez ve elektrik faturan değişmez.
*TDP'nin açılımı, Termal Design Power'dır. Yani, açığa çıkan ısının birim zamanda yayılma gücüdür, bizzat yayılan ısı miktarıdır. Çekilen güç ile doğru orantılıdır.Yani 1650S, RX580'den neredeyse yarı yarıya daha az ısı yayacaktır ve yarı yarıya daha az güç tüketecektir.
Arkadaşın sorusuna gelince, 400W PSU yeterli değildir, 500W ve üzeri 80+ sertifikalı ve bilindik bir PSU almanı tavsiye ed
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.