Ryzen 5 1600 12NM ve RX 590 sisteme 400W PSU yeter mi?

Nvidia fan boyluğuna gerek yok, siz RX 590 beğenmişseniz saygı duymak düşer bize.
Minimum kaliteli bir 500W işinizi görür. 600W 80+ yaparsanız, kafanız rahat eder.

Nvidia fan boyluğuna gerek yok, siz RX 590 beğenmişseniz saygı duymak düşer bize.
Minimum kaliteli bir 500W işinizi görür. 600W 80+ yaparsanız, kafanız rahat eder.
Nvidia ''fanboyuluğu'' yapmıyorum. Kaç kere RX570 karşısında 1050Ti ya da 1650'yi övdüğümü gördünüz? Hangi kart daha mantıklıysa onu öneriyorum. Bir şeyin fanboyu olduğum yok, mesajları dikkatlice okuyun neden 1650 Super alınmalı belirttim. Bunda ''fanboyluk'' falan yok. İyi günler.
@298842 2 mesajın da ''Yanlış bilgilendirme'' uyarısı almış, bir daha laf yetiştirmeden önce düşünerek yaz lütfen. Ve de bilmediğin konularda yorum yapma.

Nvidia fanboyuluğu yapmıyorum. Kaç kere RX570 karşısında 1050Ti ya da 1650'yi övdüğümü gördünüz? Hangi kart daha mantıklıysa onu öneriyorum. Bir şeyin fanboyu olduğum yok, mesajları dikkatlice okuyun neden 1650 Super alınmalı belirttim. Bunda Fanboyuluk falan yok. İyi günler.

Bence de NVIDIA alınmalı, ben terchimi yaparken üstüne +500 TL koyup belki de 10 FPS fazla alacağım ekran kartına gömdüm RX 590 yerine, sebebi yüksek TDP' ve bunun neticesinde yüksek ısı değerleriydi sizinde bahsettiğiniz gibi. Lakin sizin yazdıklarınıza rağmen arkadaş RX 590 istiyor, o sebeple yapacak birşey yok

@298842 burda neden gereksiz tartışmaya giriyorsun ki dostum adamın gönderisi çöp olmuş. İki yorumun da yanlış bilgi içeriyor hala diretiyorsun. @Caner Uncu'nun da bütün yazdıklarını okudum, söylediklerinin hepsi doğru.

*Bilgisayar boştayken çektiği güç ile tam yükteki çektiği güç farklıdır.
*Bilgisayarının işlemcin, ekran kartın, disklerin, soğutucuların vs. tam kapasitede 500W çekiyor diyelim. Sen de sisteme 700W güç kaynağı aldın. Bu bilgisayar boştayken 150-200W çeker, tam yükte de 500W çeker. İstersen 2kw güç kaynağı kullan bu değerler yine değişmez ve elektrik faturan değişmez.
*TDP'nin açılımı, Termal Design Power'dır. Yani, açığa çıkan ısının birim zamanda yayılma gücüdür, bizzat yayılan ısı miktarıdır. Çekilen güç ile doğru orantılıdır.Yani 1650S, RX580'den neredeyse yarı yarıya daha az ısı yayacaktır ve yarı yarıya daha az güç tüketecektir.

Arkadaşın sorusuna gelince, 400W PSU yeterli değildir, 500W ve üzeri 80+ sertifikalı ve bilindik bir PSU almanı tavsiye ederim. Sharkoon SHP 650W 80+ veya Corsair VS550 80+ alabilirsin.

@298842 burda neden gereksiz tartışmaya giriyorsun ki dostum adamın gönderisi çöp olmuş. İki yorumun da yanlış bilgi içeriyor hala diretiyorsun. @Caner Uncu'nun da bütün yazdıklarını okudum, söylediklerinin hepsi doğru.

*Bilgisayar boştayken çektiği güç ile tam yükteki çektiği güç farklıdır.
*Bilgisayarının işlemcin, ekran kartın, disklerin, soğutucuların vs. tam kapasitede 500W çekiyor diyelim. Sen de sisteme 700W güç kaynağı aldın. Bu bilgisayar boştayken 150-200W çeker, tam yükte de 500W çeker. İstersen 2kw güç kaynağı kullan bu değerler yine değişmez ve elektrik faturan değişmez.
*TDP'nin açılımı, Termal Design Power'dır. Yani, açığa çıkan ısının birim zamanda yayılma gücüdür, bizzat yayılan ısı miktarıdır. Çekilen güç ile doğru orantılıdır.Yani 1650S, RX580'den neredeyse yarı yarıya daha az ısı yayacaktır ve yarı yarıya daha az güç tüketecektir.

Arkadaşın sorusuna gelince, 400W PSU yeterli değildir, 500W ve üzeri 80+ sertifikalı ve bilindik bir PSU almanı tavsiye ed
Zaten 2 mesajında da ''Yanlış bilgilendirme'' uyarısı yedi ve sustu arkadaş. :) Teşekkür ederim desteğiniz için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı