Ryzen 5 1600 AF Ekran Kartsız Kullanılır Mı?

eduP3

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 Super, Ryzen 5 3600, Gigabyte b450m S2H, 8x2 XPG Ram.
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da görüldüğü gibi sorum çok basit. Ryzen 5 1600 AF'de entegre grafik kartı var mı? Yavaş yavaş PC alacağım. Fakat ilk olarak ya sadece ekran kartı alacağım ya da ekran kartsız PC alacağım. İkisini ne yazık ki tek seferde alamıyorum. Ben de düşünceme göre ilk olarak işlemci anakart vs. alarak ekran kartsız bir biçimde alacağım bir aya yakın bir süre sonra da ekran kartı alıp ekleme yapacağım. Acaba bu işlemciyi alırsam ekran kartı alana kadar ekran kartsız bir şekilde kullanabilir miyim? Oyun oynamasam bile. Bilenler lüften cevaplasın. İnternet'ten baktım fakat bir şekilde 1600 AF ile ilgili bir sonuç alamadım, yalnıca eski sürüm 1600 var onda olmadığını biliyorum ama belki buna koymuşlardır diye soruyorum. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca diğer alacağın bileşenleri ve bütçeni belirtmen yararına olur. Ekran kartını 2-3 ay sonra takacaksan R5 1600 12nm alıp sabretmen gibi tavsiyeler verebiliriz. Tam olarak ne düşünüyorsun detaylıca yazar mısın?

Hayır kullanılmaz, onboard olarak görüntü alamazsın. AMD'nin sonunda G olan (Ryzen 3 3200G vb.) işlemcilerinden görüntü alabilirsin. 1600 AF'yi almayı çok istiyorsan iyi kötü bir ekran kartı bul ve tak.

Hayır görüntü almazsın. HD 5450 gibi 40-50 liralık bir kartla web üzerinde gezebilirsin.

Maalesef alamazsın.

Hepinize teşekkür ederim. Kusura bakmayın bir süre evde değildim telefonda da oturum açmadığım için bildirim alamadım unutmuşum bakmayı eve gelince hemen baktım. Tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için.

Ayrıca diğer alacağın bileşenleri ve bütçeni belirtmen yararına olur. Ekran kartını 2-3 ay sonra takacaksan R5 1600 12nm alıp sabretmen gibi tavsiyeler verebiliriz. Tam olarak ne düşünüyorsun detaylıca yazar mısın?

Teşekkür ederim cevabın ve yardımcı olma amacın için. Şu an bütçemi biraz daha arttırarak başka bir donanıma yöneldim. Aslında onunla da ilgili bir sorum olacaktı, eğer bir sorun olmazsa buradan da sormuş olayım. Ryzen 7 2700X alacağım fakat hazır bir sistemi site üzerinden izin verdikleri ürünler ile güçlendirebildiğim için anakart olarak bir arttırma yapamıyorum ve BIOSTAR B-450MH alabiliyorum. Acaba bir sorun yaşatır mı anakart bana işlemci konusunda? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Hepinize teşekkür ederim. Kusura bakmayın bir süre evde değildim telefonda da oturum açmadığım için bildirim alamadım unutmuşum bakmayı eve gelince hemen baktım. Tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için.

Teşekkür ederim cevabın ve yardımcı olma amacın için. Şu an bütçemi biraz daha arttırarak başka bir donanıma yöneldim. Aslında onunla da ilgili bir sorum olacaktı, eğer bir sorun olmazsa buradan da sormuş olayım. Ryzen 7 2700X alacağım fakat hazır bir sistemi site üzerinden izin verdikleri ürünler ile güçlendirebildiğim için anakart olarak bir arttırma yapamıyorum ve BIOSTAR B-450MH alabiliyorum. Acaba bir sorun yaşatır mı anakart bana işlemci konusunda? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Bir de ekstradan 91TL daha vererek MSI B-450M-A PRO MAX da alabiliyormuşum. Aslında 91TL çok bir para olmasa da beni biraz zora sokabilir ve alamama gibi bir ihtimalim var. Eğer ilk bahsettiğim anakart bir sıknıtı yaratmaz ise onu almayı düşünüyorum. Bunu da belirtmek istedim.

Son düzenleme:

Bir de ekstradan 91TL daha vererek MSI B-450M-A PRO MAX da alabiliyormuşum. Aslında 91TL çok bir para olmasa da beni biraz zora sokabilir ve alamama gibi bir ihtimalim var. Eğer ilk bahsettiğim anakart bir sıknıtı yaratmaz ise onu almayı düşünüyorum. Bunu da belirtmek istedim.
Hayır sıkıntı yaratmaz.

Hayır sıkıntı yaratmaz.
Tamamdır teşekkür ederim. Yine de elime ufak bir para daha geçti anakartı güçlendireceğim birazcık pahalı da olsa.
Sanmıyorum sorun yapacağını ama o anakart bana çok güvenilir gelmedi.
Teşekkür ederim. Bana da çok güven vermiyordu. Biraz daha katıp pahalı da olsa iyisinden bir anakart alacam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı