Ryzen 5 1600 AF için overclock yapılabilir mi?

CittiGratis

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Genellikle oyun oynuyorum ve yayın yapıyorum ayrıca video editlemem de gerekiyor. Fakat videoları editlerken bilgisayar çok kasıyor. Bende overclock yapmayı düşündüm sizce bu sisteme overclock yapılabilir mi?
Yapılabilir ise değerleri araştırıp deneyip mi bulmam gerek?
Yapılamaz ise yapılabilmesi için ne gerekiyor?

Şimdiden çok teşekkürler.

Sistem özellikleri;

AMD Ryzen 5 1600(AF) 3.40GHz/3.60Ghz 16MB cache soket AMD 65W Wraith (12nm)
G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x6GB) 3200MHz DDR4 soğutuculu CL16 F4-3200C16D-16gvkb siyah PC RAM.
B450M PRO-VDH Max (MS-7A38) (AM4)
Radeon RX 5500 XT 4gbzalman N5 mf 4x120mm RGB fanlı MidT ATX Gaming kasa.
Zalman N5 mf 4x120mm RGB fanlı MidT ATX Gaming kasa.

Soğutucunuz stok soğutucu ise 4 GHz kadar ben yapmayı denedim 4GHz de Full yükte 85 90 derece görmüştüm ama tabii ki yapılabilir.

OC yapacaksan stok soğutucudan kurtulmanı öneririm.T6 Ultra, SE-224 XT gibi bir soğutucu işini fazlaca görecektir.

OC ile nereye kadar çıkacağını bilmiyorum, işlemcinin silikon kalitesine bağlı.

T6 Ultra, SE-224 XT
Overclock yapacak isem bu ürünü almamın faydalı olacağını söylüyorsunuz yani. Tamam bütçeme de uygun bu ürünü alabilirim
Soğutucunuz stok soğutucu ise 4 GHz kadar ben yapmayı denedim 4GHz de Full yükte 85 90 derece görmüştüm ama tabii ki yapılabilir.
Evet kutusundan çıakn soğutucu var. Daha önce OC yaptım fakat video editlerken işlemcinin ısınmasından doları bilgisayar kendini resetliyordu. Daha sonra OC ayarlarını eski haline çevirdim. Konuyu da bu yüzden açtım yanlış bir işlem yapmak istemiyorum :)

Be.

Overclock yapacak isem bu ürünü almamın faydalı olacağını söylüyorsunuz yani. Tamam bütçeme de uygun bu ürünü alabilirim.

Evet kutusundan çıakn soğutucu var. Daha önce OC yaptım fakat video editlerken işlemcinin ısınmasından doları bilgisayar kendini resetliyordu. Daha sonra OC ayarlarını eski haline çevirdim. Konuyu da bu yüzden açtım yanlış bir işlem yapmak istemiyorum :)

Bende çok tecrübeli değilim sadece deneme için yaptım ama voltaj vermezseniz bilgisayar reset atar veya açılmaz ama voltaj verme durumunu çok dikkatli yapmalısınız fazla voltaj vermek bilgisayar bileşenlerinize zarar verebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı