Ryzen 5 1600 AF ile 3.95 GHz Overclock

Umutcengiz35

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar 4-5 saat Benchmark'lar ile 3.95 GHz frekansı 1.1172 v değerinde stabil çalıştığını deneyerek test ettim. Stok soğutucu kullanıyorum bu arada, gördüğüm maksimum sıcaklık 84,3 oldu. Sizce nasıl bu değerler? Siz de paylaşın isterseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wraith Prism ile kullanıyorum, 50-55 derecelerde yükte anca Cinebench R20'de, boşta 31-32 derece arası oynuyor. Sıcaklık bir tık yüksek gibi geldi.

Güzel de neden 4 değil? Şahsen gözüme çok battı.

4 Yapınca voltajı biraz fazla arttırmak gerekiyor diye biliyorum, en mantıklısı 3.95 oluyor o yüzden.

Bu arada hiç oyun oynayamadım, oyunda sıcaklık değerlerinin bu derecede olacağını düşünmüyorum
Güzel değerler, 1.172V ile mi yaptın acaba? Bende son 3 küsüratını gösteriyor. Stok voltaj 3.8GHz kullanıyorum ben.
Evet
Wraith Prism ile kullanıyorum, 50-55 derecelerde yükte anca Cinebench R20'de, boşta 31-32 derece arası oynuyor. Sıcaklık bir tık yüksek gibi geldi.

4 Yapınca voltajı biraz fazla arttırmak gerekiyor diye biliyorum, en mantıklısı 3.95 oluyor o yüzden.
Aynen öyle zaten 4 ile 3.95 arasında neredeyse 0 fark olacağı için zorlama gereği duymadım.
Ya zaten render vs. ile uğraşmayacağım için oyunlarda 60-65-70 gibi sıcaklıklarda çalışırsa bu ayarları artık hiç ellemem kullanırım, eğer sıcaklık çok yükselirse tabii ki düşürürüm biraz değerleri ve güzel bir soğutucu alınca eski değerlere dönerim.
Profesyonel sayılmam ama bence mükemmel.
Profesyonel sayılmam zaten ya ama forumları videoları falan çok fazla araştırdım.

Hangi kasayı kullanıyorsunuz? Merak ettim.
Cooler Master MB520, 4 içeri 3 egzoz fan var kasamda
Hazır konu açılmışken şunu da sorayım, Saphire RX 5600 XT ve 3.95Ghz'de çalışan Ryzen 5 1600 AF sizce nasıl ikili oldu?
Bellekleri de 3334Mhz frekansta kullanıyorum bu arada.
Wraith Prism ile kullanıyorum, 50-55 derecelerde yükte anca Cinebench R20'de, boşta 31-32 derece arası oynuyor.
Aldığın puanlar nasıl?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı