Ryzen 5 1600 AF overclock nasıl yapılır?

curtisbat

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Xpg d10 8gb 3000mhz(şu an 3200 de çalışıyor)
Ekran kartı
Asus Cerberus 1050ti
Anakart
asus prime b350mk
İşlemci
ryzen 5 1600af
Merhaba.
Geçenlerde de konu açmıştım Ryzen 5 1600 AF'ye geçtim ve şu an bu işlemciye overclock yapmak istiyorum. Stok soğutucu kullanacağım ve Max GHz'lerde çalıştırmak istiyorum. Şu an 3.85 yazdım BIOS'tan ama tam alamıyorum. Anakartta voltage 1225 olarak gözüküyor. Hiç bilgim yok. Az çok ingilizcemle bunları yaptım. Anlamıyorum BIOS'tan. Bilen bir arkadaş bana yardım edebilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Anakartım B350M-K, BIOS sürümünü bilmiyorum.

Hocam naçizane tavsiyem eğer çok anlamıyorsanız bu işlerden hiç bulaşmayın. Ekstra olarak stok soğutucu zaten soğutma konusunda OC yapılınca istenen performansı vermez diye düşünüyorum. Neden OC yapmak istediğinizi bilmemekle birlikte işlemciniz ekran kartınız için yeterli olduğundan ve ekran kartınız artık eski kaldığından öyle çok ahım şahım bir performans artışı beklememekte fayda var.

Stok soğutucu ile OC yapmamanızı tavsiye ederim.

Hocam naçizane tavsiyem eğer çok anlamıyorsanız bu işlerden hiç bulaşmayın. Ekstra olarak stok soğutucu zaten soğutma konusunda OC yapılınca istenen performansı vermez diye düşünüyorum. Neden OC yapmak istediğinizi bilmemekle birlikte işlemciniz ekran kartınız için yeterli olduğundan ve ekran kartınız artık eski kaldığından öyle çok ahım şahım bir performans artışı beklememekte fayda var.
hocam sadece valorant ve cs go oynuyorum ekran kartım eski ama yeterli bu oyunlar için fikriniz için teşekkürler bu gibi oyunlar işlemci ağırlıklı olduğu için biraz daha fps daha rahat oynamama katkı edeceğini düşünüyorum kendi açımdan fps im yüksek olunca moralim yükseliyor kişisel bir şey o yüzden yapmayı istiyorum açıkçası önerebileceğiniz bir giriş seviyesi kule tipi soğutucu var mı? ve ayrıca öğrenmek istiyorum bilmediğim için kimse anadan doğma öğrenmedi
Stok soğutucu ile OC yapmamanızı tavsiye ederim.
Rica etsem çok extreem fiyatlara geçmeden giriş seviyesi denilebilecek soğutucu önerir misiniz 4.0 veyahut 4.2ghz benim işimi görür diye tamin ediyorum

Ben Dark Freezer X127 kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 5600G. Stok ayarlarda oyunlarda 45-50 derecelerde geziyor. (600-700 rpm)
Bu soğutucuyu önerebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı