Ryzen 5 1600 AF Sistem Ekran Kapanma Sorunu

hasansahn34

Hectopat
Herkese merhaba daha once Ryzen 5 1600 AF yani 12 nm yeni nesil işlemcimle birlikte GTX 960 2 GB ekran kartımı kullanıyordum. Fakat dün ekran kartımı değiştirdim ve MSI Radeon RX 5700 8 GB ekran kartı alıp sistemime ekledim. Oyunlara girdiğimde çok sık olmasa da ekran bir anda kapanıyor ama kasa ışıkları fanları çalışır halde kalıyor. Tuşla PC tamamen kapatıp tekrar açtıktan sonra 1-2 saat sıkıntısız devam edebiliyorum. Şimdi sormak istediğim şey benim PSU 600W 80+ Bronze High Power model ve Dual rail. Ekran kartıma 8+8 pin güç bağlıyorum ve bu kablo aynı kablodan geliyor 8 ayrı 8 ayrı değil tek hat üzerinde 8+8 var. Ben PSU Dual rail olduğu için güç yetmiyor bundan kaynaklı yapıyor olabilir diye düşünüyorum. Eğer bilgisi olan ya da daha once bunu yaşayan varsa söyleyebilir mi?

Belki yardımcı olur diye tam sistem yazayım.

Monitor ASUS 24 Inc 144 Hz.
Ryzen 5 1600 AF 12nm stok fanlı.
MSI Radeon RX5700 GAMING X 8 GB.
Corsair Vengeance 8 GB X 2 3200MHz RGB DDR4 RAM.
1TB HDD.
128 GB SSD.
500GB M.2 SSD.
High Power ep 600 -br 600W 80+ Bronze.
Thermaltake J25 3 fanlı rgli kasa arka fan RGB yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu problemi çok araştırdım ve RX 580 kartına sahibim. Tahminlerime göre bu ekranın kapanma probleminin ana sebebi, eğer ekran gittiğinde bildirim panelinde Wattman hatası alıyorsanız ekran kartından, almıyorsanız PSU sebebiyle yaşanıyor. 3.9 Ghz O.C yapıp Cinebench ile test yapma şansınız var mı? Ekranın kapanıp kapanmaması adına.

Benim de tahminim PSU olmuştu. Anakartım Gigabyte Aorus elit B450 model OC desteklemediği için yapamıyorum maalesef ama sizin dediğiniz gibi WattMan diye bir hata almıyorum da hani sanki biri bianda arkadan Display Port kablosunu çıkarmış gibi bir goruntu gelip monitor ışığı açıkken beyaz kapalıyken turuncu olur turuncu kalıyor. Şu an kullandığım PSU'nun özelliği 12V elektriği aslında ikiye bölerek gonderiyor gibi gorunuyor yani tam 12Volt gelmiyor aslında ve eski bir PSU. MSI kendi sitesinde baktığımda ekran kartımın TDP değeri 225W gordum. Yine internette Zalman 750W 80+ Bronze PSU buldum. 550 TL civarı.

Ben de en yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum. Bu tarz problemi çözen arkadaşlar hep PSU değiştirerek çözmüş.

PSU yeterli. DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip 20.2.2 sürümünü yükleyin. Bu ekran kapanma sorunu AMD ekran kartlarında görülüyor maalesef.

PSU yeterli. DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip 20.2.2 sürümünü yükleyin. Bu ekran kapanma sorunu AMD ekran kartlarında görülüyor maalesef.
Hocam benim de yeterli PSU. CM Elite V3 600W kullanıyorum. İşlemciye O.C yaptığımda Cinebench ile testi başlattığımda 15 saniye sonra ekran gidiyor. Ben Voltage ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum. Kaliteli PSU farkı burada görülüyor.

Aynı sorun arada bende de oluyor. Sharkoon shp650 v2, 1660ti kullanıyorum. Ne yaptıysam düzelmedi. Haftada 2defa falan oluyor, çözebilen varsa yazsın lütfen.
Bir de şöyle bir ekleme yapayım 6 aydır kullandığım sistemde son birkaç haftadır oluyor bu sorun. Farklı PSU ve GPU kullanan kişiler de yaşıyormuş bu sorunu. Bence bunun nedeni yazılımsal, Windows güncellemesi veya amd chipset driver güncellemesiyle alakası olabilir. Bakalım yakın zamanda güncelleme çıkartırlarsa düzelir belki.

Son düzenleme:

Merhaba dediğiniz gibi yaptım CS:GO orta ayarlarda oynadım sorun yoktu dun yaptıktan sonra hic kapanma olmadı fakat bugun GTA 5 indirdim denedim ilk actıgım gibi kapandı sonra tekrar baslatıp oyunu yine actım bir yarım saat kadar oynadıktan sonra tekrar kapandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…