Çözüldü Ryzen 5 1600 AF sistem oyun oynarken kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aspectx1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım;
ASUS Radeon RX 570 8 GB OC.
Ryzen 5 1600 AF.
XPG 8 GB RAM 3200MHz.
ASUS B450M Dragon.
Cougar xtc 600W PSU.
SSD SanDisk SSD 250GB.
Assassin's Creed Unity ve Need for Speed Heat oyunlarında sıcaklıklarım işlemci bazında Max 55 ekran kartım ise iki oyundada Max 67 gördü enfazla ama 15 20 dk oyun oynayınca kapanıyor boşta herhangi sorun yok veya League of Legends Valorant falan oynayınca ama konu biraz ağırlara gelince sıcaklıklar gayet normalken kapanıyor şimdi diyeceksiniz ki ekran kartı driver sil falan DDU'dan yaptım olmuyor WHQL indirdim bir de CrystalDiskMark yaptım oda iyi format attım gene aynı şey. Sizce bu neden oluyor? Bilgisayarım daha 5 aylık bir bilgisayar.

Çözüm
BIOS'tan RAM MHz'i düşürdüm ve D.O.C.P'yi kapattım. Düzeldi, artık kapanmıyor.
Badsector testi yaptın mı HD Tune kullanarak?
Bilgisayarım;
ASUS Radeon RX 570 8 GB OC.
Ryzen 5 1600 AF.
XPG 8 GB RAM 3200MHz.
ASUS B450M Dragon.
Cougar xtc 600W PSU.
SSD SanDisk SSD 250GB.
Assassin's Creed Unity ve Need for Speed Heat oyunlarında sıcaklıklarım işlemci bazında Max 55 ekran kartım ise iki oyundada Max 67 gördü enfazla ama 15 20 dk oyun oynayınca kapanıyor boşta herhangi sorun yok veya League of Legends Valorant falan oynayınca ama konu biraz ağırlara gelince sıcaklıklar gayet normalken kapanıyor şimdi diyeceksiniz ki ekran kartı driver sil falan DDU'dan yaptım olmuyor WHQL indirdim bir de CrystalDiskMark yaptım oda iyi format attım gene aynı şey. Sizce bu neden oluyor? Bilgisayarım daha 5 aylık bir bilgisayar.

BIOS'tan RAM MHz'i düşürdüm ve D.O.C.P'yi kapattım. Düzeldi, artık kapanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı