Ryzen 5 1600 B2 vs 3600

Makaleler
14
Yer
Zhenhai, Zhejiang, China
Daha fazla  
Meslek
What am I? - I do not know...
Siz olsanız hangisini alırdınız? 2 kat fiyat farkı var, içime sinmiyor. Ryzen 5 1600 B2 alıp yanına 600 TL'ye B450 anakart alsam (aklımda Gaming X var) sizce nasıl olur? Ekran kartımı da yükseltme imkanım olur, Gigabyte Gaming RX 570 4 GB ne kadara satabilirim? Thermaltake Smart RGB 500W için hangi ekran kartını kullanabilirim? Eğer elinde mantıklı ekran kartı olan var ise takas + üstüne para verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki bütçeniz yetiyorsa ileriye dönük bir işlemci olduğundan Ryzen 3600 çok daha iyi bir işlemci. Dediğim gibi bütçe meselesi. Önemli olan yanında hangi ekran kartını kullanacağınız. 500W PSU'da kasanızda RGB, fazla fan v.s yoksa RX 590 bile kaldırır.
RX 570'i 700 civarına satabilirsin.

Çok bütçe yoksa Ryzen 5 1600 B2 neden yeterli olmasın ki. Bütçede sıkıntı yoksa zaten gidip Ryzen 5 3600 alırsınız. Bana göre aradaki fiyat farkına değer fakat benimde o kadar bütçem olmadığı için tercihimi Ryzen 5 1600 tarafında yaptım.

Bütçeye göre hareket etmek zorunda olduğunuz için işlemciyi 1600 alıp ekran kartına yatırım yapmalısınız. RX 570 kartın durumuna göre 500-700 eder ikinci elde tahminimce. Ekran kartı olarak gtx 1660 super öneririm.

R5 1600 B2 al bence, 4. nesil ile 4600 alırsın. IPC artışının yanında frekans artışı da geliyor, performansını kısaca anlatmak gerekirse 9. nesil Intel'i devireceği gibi 10. nesile kafa tutabilir.

Ancak tanıdığım bir abimden 500 TL alabilirim, belki güç kaynağımı satıp 650W alırım. Anakart işlemci RAM ve ekran kartı için 3750 TL ortalama bütçem olabilir. (Eğer ekran kartı ve güç kaynağımı satarsam, bunlar için. Ekran kartı 700 ancak pazarlık ile 650 TL'ye verebilirim güç kaynağı için de 250 TL olarak düşünüyorum. Her iki ürünün de 1 yıldan fazla garantisi var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı