Ryzen 5 1600 B350 Tomahawk Sistem Açılmıyor

Rêdline.

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi B550-A Pro
Ryzen 7 5800X3D
Patriot 4400 C19 4x8 GB (3600Mhz CL14)
XFX 6600XT Qick 308
Corsair 4000D Airflow
Deepcool LT720
Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W
Viewsonic Elite XG270QC
Ryzen 5 1600 B350 Tomahawk GSkill RipjawsV 2x8 3200 MHz RAM ve Cooler Master Masterwatt Lite 600W Güç kaynağı takılı bir sistemimiz var.

2 hafta kadar önce BIOS güncelleyip İşlemci ve RAM'i OC yaptık. İşlemci 3.85Ghz RAM 3200 MHz'de 2 haftadır sorunsuz çalışırken bugün sistem açılmamaya başladı. Power tuşuna bastığımızda sistem tekrar tekrar kendini açmaya çalışıp en sonunda Overclock ayarlarını sıfırlayıp açılıyor. RAM'in gecikme değerini yükseltip hızını 2933MHZ'e düşürüp işlemciyi fabrika hızına getirip denedik yine de bu şekilde çalışmıyor. Nedeni yada çözümüyle ilgili bi öneriniz var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın kitapçığında 2 parça RAM için 2 ve 4. slotları gösteriyor. 2 ve 4.'ye takılıydı 1 ve 3'ü de denedik ama bi fark olmadı.

BIOS pilini çıkarın güç kaynağına gelen fişi sökün biraz bekleyin. OC işine başladığım zamanlarda başlarda o hatayı çok alıyordum. :) Şuan 3.95GHz'de sorunsuz kullanıyorum :)

BIOS pilini çıkarın güç kaynağına gelen fişi sökün biraz bekleyin. OC işine başladığım zamanlarda başlarda o hatayı çok alıyordum. :) Şuan 3.95GHz'de sorunsuz kullanıyorum :)
Bu geçici bi çözüm oluyor. Bunu yaptıktan sonra bios eski haline dönüyor güncellemeyi overclock'u yaptıktan sonra yine kısa bir süre (1-2 hafta kadar) stabil olarak çalışıyor sonra yine aynı şekilde boot sorunu başlıyor.

Bu geçici bi çözüm oluyor. Bunu yaptıktan sonra bios eski haline dönüyor güncellemeyi overclock'u yaptıktan sonra yine kısa bir süre (1-2 hafta kadar) stabil olarak çalışıyor sonra yine aynı şekilde boot sorunu başlıyor.
O dediğiniz sorunu bende yaşadım. Antalya'ya tatile gidip geldiğim zaman sistemim açılmayıp tekrar tekrar boot etmeye başladı. Sorun OC'daki stabillik sorunu. Sorununuz işlemci voltajında olabilir diye düşünüyorum. Ben uzun süre uğraşıp hassas ayarını buldum şu an sorun yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı