Ryzen 5 1600 Çift Ekran Kartı İçin Yeterli midir ?

BayramYaprak

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle ben bu konulardan pek anlamıyorum, benim sorum başlıkta da belirttiğim gibi Ryzen 5 1600 işlemcisi 2 adet Sapphire RX580 8GB NITRO+ için yeterli midir ? Yeterliyse 600w 80+ bronz güç kaynağı tüketimi karşılar mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CF yapmak sağlıklı bir işlem değil, getirisinden fazla götürüsü var. Onun yerine GTX 1070 -hatta- 1080 alman daha mantıklı. Ayrıca CF ve SLI %100 daha fazla performans vermiyor maalesef. Dediğim gibi yaparsan güç kaynağı, anakart gibi bileşenler için ekstra masrafa girmek zorunda kalmazsın ve tek kart ile daha iyi/uyumlu bir deneyim yaşarsın.
 
2 ekran kartı için CF destekli bir x370 anakart şart. B350'ler 8+4 şeklinde çalışıyor. X370 8+8 olarak çalışıyor. Bu da anakart için ekstra masraf demek. Sonrasında 2 ekran kartı için x2 güç tüketimi olacak. Bu güç tüketimi için daha yüksek Watt değerine sahip PSU lazım ki bu da ekstra masraf demek. Bunu da aşınca tüm uygulamalar ve oyunlar CF destekli değil. Yani 2 ekran kartı ile FPS değerleri 2'ye katlanmayacak. Bazı oyunlarda %90 artacak, bazılarında hiç artmayacak. Sıcak çalışan RX serisi için kasa içinde 2 adet ekran kartı demek tüm kasa sıcaklığının bir miktar daha artması demek. İşlemci için stok fanı kullanıyorsan kasa içi sıcaklık yükseldiği için daha yüksek rpm ile dönüp kafa ütülemesi demek.

2 adet RX serisi yerine 1 adet GTX 1080 alıp aynı performansa hatta daha fazlasına daha az güç tüketimi, daha ucuz anakart, daha ucuz PSU ile ulaşabilirsin. İlle de AMD olsun dersen Vega'nın eli kulağında geliyor. GTX1070 ayarında gelecek gibi duruyor. Bekleyip seçenekleri değerlendirebilirsin.
 
Öncelikle ben bu konulardan pek anlamıyorum, benim sorum başlıkta da belirttiğim gibi Ryzen 5 1600 işlemcisi 2 adet Sapphire RX580 8GB NITRO+ için yeterli midir ? Yeterliyse 600w 80+ bronz güç kaynağı tüketimi karşılar mı ?

Öncelikle Ryzen seçimin için seni kutlarım. Belli ki ekran kartından anladığın kadar işlemciden de anlıyorsunuz. Ryzen 1600X alman senin için iyi olur. Hatta 2 tane al. İstersen 2:facepalm: değil 5:dur: tane de RX 580 nitro al fakat o yine RX 580 nitro kalacak. Buradaki esas mesele ne kadar kartın olduğu değil mesele karttan senin ne kadar haberin olduğu. O RX 580 nitro...:uyan:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı