Ryzen 5 1600 Düşük Frekansta Çalışma Sorunu

ETKEY

Hectopat
Daha fazla  
Normalde 3.6 GHz'te çalışması gereken işlemcim en fazla 1.55 GHz'te çalışmakta. Düzeltebilmek için Ryzen Master programını indirmiştim fakat ne yazık ki yükseltmeme izin vermedi.

Ve ayrıca işlemcinin ekran kartımın da performansını düşürdüğünü düşünüyorum.

Ekran kartı: MSI Rx 580 Gaming X+
Anakart: MSI B350m Mortar Arctic

Ve ayrıca bazen oyun oynarken donuyor ve görüntü gidiyor. Ardından anakarta baktığım zaman EZ Debug LED kısmında CPU kısmının yanmakta olduğu görüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS default ayarlarına alın, silent mode vesaire varsa masaüstü programları kullanmayın. HWMonitor ile yük altında değerleri paylaşabilirseniz süper olur.
Silent mode diye bir model yok sadece AMD Cool'n'Quiet var o da zaten kapalı bios ta 3.2 Ghz olarak gözüküyor ama aida64 afterburner gamingapp gibi programlarda 1.55 Ghz ve darboğaz yaşıyorum.

Söylemeyi unutmuşum gpu kullanımı %30lara kadar düşebiliyor.

Silent mode diye bir model yok sadece AMD Cool'n'Quiet var o da zaten kapalı bios ta 3.2 Ghz olarak gözüküyor ama aida64 afterburner gamingapp gibi programlarda 1.55 Ghz ve darboğaz yaşıyorum.

Söylemeyi unutmuşum gpu kullanımı %30lara kadar düşebiliyor.
BIOS Advanced kısmını atabilir misin? CPU voltaj, frekans kısımlarını görebilmek istiyorum. BIOS update aldınız mı?MSI ve Gigabyte'da rastlanılan bir sorun. El ile frekansı 3.2 GHz'e de alabilirsiniz. Bu sayede sürekli 3.2'de çalışır.

BIOS Advanced kısmını atabilir misin? CPU voltaj, frekans kısımlarını görebilmek istiyorum. BIOS update aldınız mı?MSI ve Gigabyte'da rastlanılan bir sorun. El ile frekansı 3.2 GHz'e de alabilirsiniz. Bu sayede sürekli 3.2'de çalışır.

Hocam voltajı kontrol ettim. 1.45 lerde idi.
Voltajı 1.2375 e alında düzeldi. Ekran kartı da tam verim çalışıyor. Advanced ayarlar ordan OC ayarlamasını yaptım.

Yardımlarınız için teşekkürler @LukeSkywalker .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı