Ryzen 5 1600 GTX 1660 Super sistem toplama

Kaan25

Megapat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Meslek
Turizm.
Arkadaşlar merhaba;

Bu akşam aşağıda oluşturduğum sistemin siparişini vereceğim. Bütçem monitör dahil 5000 TL. Sizlerden ricam sistem hakkında ki görüşleriniz. Genel olarak oyun oynamak amaçlı bir sistem düşünüyorum. PUBG, Battlefield, GTA 5, Call of Duty tarzı oyunlar oynamak istiyorum. Parçalar da herhangi bir uyumsuzluk ya da dar boğaz oluşur mu üstatlar?

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: Gigabyte GTX 1660 Super 6 GB GDDR6 192 Bit.
RAM: XPG 2x8 16 GB DDR4 3000 MHz.
SSD: Western dijital 240 GB.
Monitör: Acer KA242YBI 23.8" 75Hz 1ms (HDMI+analog) FreeSync Full HD IPS monitör.
Kasa konusuda Corsair carpide modeli çok tutuluyor sanırım. Bu modeli almayı düşünüyorum. 700 TL civarında önerebileceğiniz farklı kasa (PSU dahil) var mı acaba?

Sistem yaklaşık 5000 TL civarı tutuyor. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

İslemci 12 nm ise sorun yok. Bir de o SSD’yi almanizi tavsiye etmem onun yerine Gigabyte ya da HyperX 240 GB alabilirsiniz. Onun disinda sistem gayet uyumlu. Kasa olarak bence gayet iyi bir tercih yapmissiniz.

Sistem güzel duruyor bir sıkıntı yok sadece işlemciyi 12 nm olduğunu söyleyen yerden alın.

Üstadım teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Aklıma takılan MSI GeForce GTX 1650 VENTUS XS 4GB GDDR5 ile almayı düşündüğüm GTX 1660 Super arasında çok büyük fark var mı performans açısından? 4 GB ile 6 GB olması arada ki fiyat farkına değer mi? Oyunlar da falan etkisini görür müyüm?

Diğer konum ise kasa. Corsair Carbide kasa ile sizin sürekli önerdiğiniz MSI MAG forge 100M arasında kararsız kaldım. Hangisini almamı tavsiye edersiniz ?

Arada olan fark yüksek o yüzden GTX 1660 Super alın almışken.

MSI MAG forge 100M öneririm ama PSU almışken Gigabyte P650B modeli alınmalı yanına. İkisi de İtopya üzerinde uygun fiyatı.

Şimdi siparişleri geçiyorum üstat. Yalnız Ryzen 5 1600 12nm işlemci stock fan ile birlikte mi satılıyor? Ayrıca fan almam mı gerekiyor acaba?

Stok fan ile geliyor ve normal kullanım için gerek yok ayrı bir soğutucuya stok yeterli.

Son bir değişen bir fiyat var mı diye bakayım.
B450M S2H ve RAM İtopya mı diye sorayım?

B450M S2H anakart +GTX 1660 Super ekran kartı+ XPG RAM + MSI MAG forge 100M + PSU Gigabyte P650B bu ürünleri az önce İtopya'dan siparişini geçtim. Ryzen 5 1600 12 nm işlemci Trendyol'da tükenmiş hocam. Nereden sipariş verebilirim yardımcı olabilir misin?
Bu adreste işlemci var fakat 12 nm mi 14 mü bilmiyorum. Nerden anlayabilirim hocam ? Şimdi sipariş vereceğim. Ayrıca Trendyol güvenilir sitemidir ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı