Ryzen 5 1600 işlemcisinde aşırı ısınma sorunu

Hocam eşit şartlarda test ettiğime eminim. İki bilgisayar da aynı evde. Warzone oyununu örnek göstereyim. Benim bilgisayarım cpu sıcaklığı 60 civarındayken sıkıntılı bilgisayar 90 dereceye varıp kapandı hatta. Ama bir de bu sizin belirttiğiniz testleri yapıp sonuçları buraya atacam.
Birinde CBP açık diğerin de kapalı olabilir veya montaj da bir sıkıntı olmuş olabilir.
Deneyecem...
 
Ben yüksek voltaj dan bahsederken diğer bilgisayara göre daha yüksek göründüğü için diğer bilgisayara göre sıcak olması normal dediğimi belirttim aslında.
Tamam zaten biz de bundan bahsediyoruz; ekran görüntülerinde yüksek görünen voltajlı sistem daha çok ısınan değil, daha az ısınan sistem? Kaldı ki senin zannettiğin gibi olsa da böyle bir yorum yapamazsın, yine yanlış bilgilendirme olur.

Tabi ki oradaki yorumu direk kendinize göre yorumlayarak yorum yapmak için yorum yapmayın demişsiniz. Arasından yazdıklarımı cımbızla çekmenize gerek yoktu
2 cümlelik yorum yapmışsın zaten neyini cımbızlayayım

@Policeman21 Bazı güncel Ryzen 5 1600 AF yani 14 yerine 12 nanometre ile üretilen modeller de var piyasada son dönemde. Bu da ufak bir sıcaklık farkına sebep olabilir.

Ancak senin olay soğutucu montajı ile alakalı bir duruma benziyor, 90 dereceye kadar çıkıyorsa soğutucuda - montajda vardır bir kusur.
Testleri paylaşmanı bekliyorum; diğer türlü konuştuklarımız pek bir anlam ifade etmiyor zaten.
 
Ben ısınmayan ryzen görmedim henüz
3700x sahibiyim stres testinde 94'ü görüyorum.
Oyunlarda 65-70 arası yükte.
Üstelik Prism RGB fan var.
Sizin değerlerde anormal bir durum yok yani.
 
Görmek istememişsindir. Burada bolca sorunsuz kullananlar var.
Sıvı soğutma olursa 55'de 60'da bende kullanırım.
Benim bahsettiğim stock fan ile kullanım.
Yanlış anlaşılma demek istemiyorum çünkü benim hatam belirtmem gerekiyordu.
 
Ben ısınmayan ryzen görmedim henüz
3700x sahibiyim stres testinde 94'ü görüyorum.
Oyunlarda 65-70 arası yükte.
Üstelik Prism RGB fan var.
R7 3700X 7nm 65TDP 8C 16T güzel bir işlemci; bunu Prism RGB ile kullanman zaten doğru bir adım değil. Prism olunca stok fan olduğu gerçeği değişmiyor 4.4GHz Turbo frekansa manuel olarak zorlamadığın sürece de o sıcaklık değerlerinde bu frekanslara zaten çıkmaz.

Senin yapacağın bütçe varsa iyi bir sıvı soğutma almak ve stabil bir sıcaklık elde etmektir.
3. nesil Ryzen tercih ediyorsan mümkün mertebe 65TDP modellere yönelip X570 yonga setli anakartlar ve sıvı soğutma masraflarına katlanmanı tavsiye ederim. Ben şahsen öyle yapacağım. Herkese de böyle tavsiye ederim. Her açıdan ileriye dönük bir sistem olur.

Technopat'ın hava - sıvı soğutma kıyaslama videolarında da konu güzelce tartışılıyor. Stok soğutucu kullanmak, artık yapılmaması gereken bir adım.
Ryzen 3. nesil 3700X gibi işlemciler üzerine kurulmuş sistemlerde ise sıvı soğutma tercih etmek güzel bir davranış olur. İhtiyaç meselesi olduğundan değil, ısının ani değişimlerini minimize etmek açısından da sıvı soğutmanın artısı büyük.

R7 3700X gibi güzel bir işlemcin varsa, diğer alanlarda da elini açık tutacaksın; kıstığında zaman mutlaka bir yerden çıkar
 
Ben ısınmayan Ryzen görmedim henüz
3700X sahibiyim stres testinde 94'ü görüyorum.
Oyunlarda 65-70 arası yükte.
Üstelik Prism RGB fan var.
Sizin değerlerde anormal bir durum yok yani.

Stok fan kullanıyorum. 2 senedir termal macun yenilemedim, kasayı silmedim. Tozdan boğuluyor şu an. Ama oyunlarda 60 derecede seyrediyor. Yazın 70 görüyor ki Ayında yaşıyorum hava 45 dereceleri görüyor.
 
O.C ile işim yok 2080S felan derken limitim bitmişti uzun sürede masraf yapmaya pek niyetim yok açıkcası.Ama sıvı soğutma her açıdan iyidir ona lafım yok.Şu anlık herşey normal ileride düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…