Ryzen 5 1600 işlemcisinde aşırı ısınma sorunu

Hocam bizim kullandıklarımız da zaten 12 nm. Yazılımsal bir sıkıntı olduğunu ben de kesinlikle düşünmüyorum ama ne biliyorum ki ne düşüneyim sizlere sorayım dedim Test sonuçlarını atacağım. O zaman ak *koyun kara *koyun belli olur. Olmazsa garantiye gönderirim. Bilgisayarlar daha bir aylık bile değil.

Ben de bugün yarın R7 3700X sipariş edeceğim; Core - Tread - L1Cache gibi detaylardan ötürü de; iş amaçlı bana hitap ediyor. Güzel bir işlemci tercih etmişsin, uzun süre huzur içerisinde kullanırsın umarım
Nadiren özel durumlarda işlemci tarafında sıkıntılar da gözlemlenebiliyor. Çok şahit oldum, öncesinde testleri yorumlayalım. Akabinde gerekirse montaj aşamalarını tekrar dikkatlice gözden geçiririz.
Yine çare olmazsa ve belirttiğin oranda yüksek sıcaklıklar ile karşılaşırsak servise danışabilirsin; ancak sanmıyorum ki konu oralara gelsin.
Ek olarak 70-72 derece sıcaklıkları bir problem olarak algıladığım için AIDA64 testi istemedim; 90'lı rakamlardan bahsettiğin için anormallik olarak algıladım.

Technopat'ın aşağıdaki rehberinde yeni toplanmış, hava sirkülasyonu yeterli bir kasa içerisinde ofis ortamında kaç derece sıcaklıklara ulaşılmış gözlemleyebilirsin. Burada elde edilen max sıcaklığın +5 derece fazlasına kadarı normal kabul edebilirsin;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Hocam sıcaklık değerlerinin normal olduğunu biliyorum. Benim kafama takılan her şeyi aynı iki bilgisayar arasındaki CPU sıcaklığı farkı. Warzone'da bilgisayarın kapanması sonucunda grafik ayarlarını düşürdük sıkıntılı olan 80 civarına indi. Ama benim PC daha 65 üzerini görmedi.

Ben ısınmayan Ryzen görmedim henüz
3700X sahibiyim stres testinde 94'ü görüyorum.
Oyunlarda 65-70 arası yükte.
Üstelik prism RGB fan var.
Sizin değerlerde anormal bir durum yok yani.

Ryzen 5 1600 AF stock soğutucu stres testte maksimum 65 dereceyi gördüm.

Montaj sırasında termal macunu dağıtmış olabilirsiniz. Bende ilk kurarken yanlışlıkla soğutucu üzerinde gelen termal macunlu kısmından tutmuştum soğutucunun.

Montaj sırasında termal macunu dağıtmış olabilirsiniz. Bende ilk kurarken yanlışlıkla soğutucu üzerinde gelen termal macunlu kısmından tutmuştum soğutucunun.
Yani işte ben değil de ince hesap sağolsun...
Hocam buyrun...

Dosya Ekleri

• IMG_20200329_222149.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2020-03-29-22-24-28-093_com.miui.gallery.jpg
    218,5 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2020-03-29-22-24-23-304_com.miui.gallery.jpg
    263,6 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…