Ryzen 5 1600 OC Yapmalı Mıyım?

CkeRo

Hectopat
Daha fazla  
Dün 2 tane konu açtım ilk olarak sistemimin aşırı sıcak olması ile ilgili, ikincisi ise işlemcinin aşırı sıcak olması ile ilgiliydi. Sorunu çözdüm, sorun işlemcinin soğutucu fanının ayağı kırılmasıydı anakarta takılan. Fan ayağını geçici olarak düzelttim ve yenisini sipariş verdim. Bu olaylar yaşanırken soğutucunun düştüğünü yaklaşık 6-10 saat fark etmedim. Hep 90-95 derecelerde takıldı ve bunu fark ettikten sonra bilgisayarı kapattım ancak tekrar açtığım zaman Ryzen Master'da kendini 2.8 GHz'e sabitlemişti. Sorunu hallettikten sonra tekrar açtım ve baktığımda tekrar 2.8 MHz'di (bu arada sıcaklıkta boşta 27-30, 10 dakikalık stres testinde de Max 42.5 dereceyi gördü). Ben de BIOS'tan 3.2 MHz'ye sabitledim (bu arada test sonuçları 3.2 MHz iken yapıldı). Şimdi kafamda bir soru belirdi. Acaba 3.6'ya OC yapsam mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Sistem Özelliklerim:
MSI B450M PRO M.2
AMD Ryzen 5 1600 Wraith Max
RGB Corsair Vengeanche LPX 8 GB 3000 MHz CL 16
MSI RX 580 8 GB Armor OC
Toshiba OCZ 480 GB TR 200
Thermaltake V200 TG 600W 80+ RGB Edition
Karmaşık olduysa anlamadığınız varsa yazın açıklayayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün 2 tane konu açtım ilk olarak sistemimin aşırı sıcak olması ile ilgili, ikincisi ise işlemcinin aşırı sıcak olması ile ilgiliydi. Sorunu çözdüm, sorun işlemcinin soğutucu fanının ayağı kırılmasıydı anakarta takılan. Fan ayağını geçici olarak düzelttim ve yenisini sipariş verdim. Bu olaylar yaşanırken soğutucunun düştüğünü yaklaşık 6-10 saat fark etmedim. Hep 90-95 derecelerde takıldı ve bunu fark ettikten sonra bilgisayarı kapattım ancak tekrar açtığım zaman Ryzen Master'da kendini 2.8 GHz'e sabitlemişti. Sorunu hallettikten sonra tekrar açtım ve baktığımda tekrar 2.8 MHz'di (bu arada sıcaklıkta boşta 27-30, 10 dakikalık stres testinde de Max 42.5 dereceyi gördü). Ben de BIOS'tan 3.2 MHz'ye sabitledim (bu arada test sonuçları 3.2 MHz iken yapıldı). Şimdi kafamda bir soru belirdi. Acaba 3.6'ya OC yapsam mı? Görüşlerinizi bekliyorum.
Sistem Özelliklerim:
MSI B450M PRO M.2
AMD Ryzen 5 1600 Wraith Max
RGB Corsair Vengeanche LPX 8 GB 3000 MHz CL 16
MSI RX 580 8 GB Armor OC
Toshiba OCZ 480 GB TR 200
Thermaltake V200 TG 600W 80+ RGB Edition
Karmaşık olduysa anlamadığınız varsa yazın açıklayayım.
Simdi yeni fan geldi mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı