Ryzen 5 1600 overclock nasıl yapılır?

phykre

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
RX 560
Anakart
B450M S2H V2
İşlemci
Ryzen 5 1600
Öncelikle herkese merhaba. Geçen günlerde YouTube'da Ryzen 5 1600 ile overclock yapıp yüksek GHz alan insanlar gördüm. Tabii ki performans artışı da oluyor. Onu görünce ben de yapayım dedim. Ryzen Master uygulaması üzerinden direkt yapılıyormuş. Peki ya stock soğutucuyla kaç GHz'e çıkarsam ısınmadan dolayı sorun yemeden oyun oynayabilirim? Bir de bunu sadece Ryzen Master'dan yaptıktan sonra BIOS'tan hangi ayarları yapmamız gerekli acaba?

Öncelikle herkese merhaba. Geçen günlerde YouTube'da Ryzen 5 1600 ile overclock yapıp yüksek GHz alan insanlar gördüm. Tabii ki performans artışı da oluyor. Onu görünce ben de yapayım dedim. Ryzen Master uygulaması üzerinden direkt yapılıyormuş. Peki ya stock soğutucuyla kaç GHz'e çıkarsam ısınmadan dolayı sorun yemeden oyun oynayabilirim? Bir de bunu sadece Ryzen Master'dan yaptıktan sonra BIOS'tan hangi ayarları yapmamız gerekli acaba?

3.6-3.8'e çıkarabilirsin.
PBO disable olsun.
CPU clock Speed 37 veya yakın olabilir.
CPU Core voltage 1.25-1.35 olsun.

BIOS'tan da ayar yapmalısın.

Öncelikle yeterli soğutmanız varsa MSI Afterburner indirerek yavaş yavaş Memory ve CPU hızınızı artırabilirsiniz. Yetersiz soğutma aşırı ısınmaya sebep olur ve işlemcinizin ömrünü kısaltır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı