Ryzen 5 1600 Overclock

saydut

Kilopat
Daha fazla  
R5 1600 işlemcimi 3.9 Ghz'de 1.4375 voltajda kullanıyorum MSI B350 TOMAHAWK anakart sahibiyim.
Sorum şu işlemcimi 4.0 Ghz'e çıkarmak istiyorum voltaj vermeden denediğimde stabil olmuyor. Anakart üzerinden voltajı 1.4500'ye çıkardığım zamanda beyaz olan voltaj kırmızıya dönüyor bu nedenle tereddüt yaşıyorum soğutucum Akasa Venom A20. İkinci olarak RAM Timing değerleri nasıl ayarlanır? RAM'lerim G.Skill Trident Z 2x8GB 3000Mhz CL16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 1.380 voltajda 3.875 Ghz'de kullanıyorum. 3.9 Ghz için fazla voltaj istediği için bende bir tık düşürdüm, sanada öneririm. En azından performans farkı çok olmadan daha az ısı ve daha güvenli voltaj değerlerinde kalabilirsin.

Günlerim R5 1600'e OC yapmakla geçti. Ciddi anlamda söylüyorum FPS bakımından %5 bile artış yok diyebilirim. Eğer render yapmıyorsanız OC yapmanızı önermiyorum. Anakart VRAM'larını yormanın pek bir mantığı yok açıkcası.

1.45 değerinin altında kalmayı dene.
Bence çıkabilirsin, Voltaj yavaş yavaş arttırıp dene.
Şansın varmış o voltaj değerlerinde o hızlara çıkamıyorum ben
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Voltajı biraz daha arttırırsam güvenlik sınırlarını geçmiş mi oluyorum bir bilginiz var mı ?

Benim bildiğim kadarıyla 1.45 altı voltajda kullanmak gerekli. Üstü işlemci için riskli ve ömrünü çabuk yiyor diye biliyorum. 1.45 volt ve üzerine çıkmamanı öneririm. Sana önerim test programlarıyla test yapman. Verdiğin değerlere değer mi test etmiş olursun. Cpu-Z ya da Cinebech benzeri programlar kullanabilirsin.

Voltaj değeri kırmızı biraz tehlikeli olabilir.

Yanma gibi bir durum olarak mı ? Soğutucum gayet güzel soğutuyor aslında?

Soğutmanız iyi bile olsa bu işlemci için güvenli voltaj aralığında değil 1.45 voltaj ve üzeri işlemcinizi öldürebilir. Herhangi bir zamanda ölebilir yarın da olabilir bugün de bir yıl sonrada. En azından yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla 1.45 voltaj ve üzeri 7/24 saat için önerilmiyor çünkü işlemcinin ömrü çok hızlı azalıyor. Günlük kullanım için tehlikeli diyorlar. Bana göre 1.4 volt ve üzerini geçmeyin.

1.45 V üzerine çıktığında kırmızı uyarı vermesi aslında markaların servislerine müşterilerin fazla iş çıkarmamaları için ihtar vermesi gibi görülebilir. O değeri çok az miktarda aştığınızda bir sorun çıkarsa sistem yeniden başlar, BIOS ayarlarını ya kendisi sıfırlar ya da siz sıfırlamak zorunda kalırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…