Ryzen 5 1600 RX 580 sistem toplama

donanımsorusu

Centipat
İnce hesapta aşağıdaki sistemi özelleştirerek şu özellikleri elde ettim:
Özellikler:
AMD Ryzen 5 1600 12nm soket AM4 işlemci.
ASUS B450M Dragon AMD B450 soket AM4 ATX Gaming anakart.
XFX RX 580 GTS XXX Edition 8 GB GDDR5 Gaming ekran kartı.
2 Adet × Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz.
James Donkey JD480 480GB SSD disk.
Cougar cgr-ST-500 XTC 500W 80+ Power Supply

1 Fan Rampage Spectra Temperli Cam Rainbow Fan Mid Tower
WD purple WD10PURZ 1TB 3.5" sabit disk
Fiyatı: 4846, 85TL.
Sizce sistem alınır mı arkadaşlar? Ve The Witcher 3, Tomb Raider gibi oyunları Ultra'da rahat oynatır mı? Sistemde kasası olsun PSU'su olsun herhangi bir sıkıntı çeker miyim sizce?

RX 5500 XT yaparsanız daha iyi olur

psuyu yükselt istersen hocam oyun testleri burada
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
RX 5500 XT yaparsanız daha iyi olur
gtx 1660-1650 super gibi ekran kartlarıda iyi olur ama sistem iyi, paranız kısıtlıysa uğraşmayın rx580 8 gb güçlü modeldir yenide sayılır.

ilk önce 650 w psu al yeterli olur paran kısıtlıysa ama 700w alabilirsin belki ilerde parça değişimi yaparsın kısaca sistemi yani yormaz derken sorun çıkmaz birde psularda donanımsal taraftan sorun çıkarmaz, ama elektriksel olursa sorun çıkar tek. belirtiğim markalardan alırsan.... marka seçimi corsair,seasonic,bequiet,fsp,cooler master alabilirsin

Değiştireceğim fakat PSU konusunda pek bir bilgim yok. Ne yapacağımıda bilmiyorum neye göre ayarlayacağımı, sizce hangisini seçmeliyim?
O listedeki PSU'lardan hiçbir markaya güvenmiyorum. Zalman, markası biraz tanıdık geliyor.
Benim güvendiğim ve forumda güvenilir olarak geçen markalar şunlar: FSP, Aerocool, Corsair, Thermeltake, High Power, Akasa, Be Quiet, Silverstone, Seasonic.
Bunların dışına çıkmamanızı tavsiye ediyorum.

O zaman sizi undervolt, siyah ekran problemi, wattman hatası, ekran kartım çok ısınıyor gibi konulara bekliyoruz AMD fanboyu arkadaşlar kızmasınlar bana ben bu sorunların hepsini yaşadığım için AMD ve XFX içeren her şeye ön yargılı bakıyorum artık XFX RX 580 modelini iyi araştır özellikle ısınmasını filan. Ayrıca PSU değiştir biraz daha kalitelisini tercih edebilirsin bilgili arkadaşlar yardımcı olur sana.

kasada sade ama şık istiyorsan zalman ama rgb ve ışıklı istiyorsan gamebooster, power boost sharkoon gibi markalara bak birde kasa alırken hava almasına dikkat et ve boyuta mutlaka bak.
ekran kartında nvidia net alır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…