Ryzen 5 1600 RX 580 sistem toplama

O zaman sizi undervolt, siyah ekran problemi, WattMan hatası, ekran kartım çok ısınıyor gibi konulara bekliyoruz :D AMD fanboyu arkadaşlar kızmasınlar bana ben bu sorunların hepsini yaşadığım için AMD ve XFX içeren her şeye ön yargılı bakıyorum artık :D XFX RX 580 modelini iyi araştır özellikle ısınmasını falan. Ayrıca PSU değiştir biraz daha kalitelisini tercih edebilirsin bilgili arkadaşlar yardımcı olur sana.

Yapma ya bu gibi sorunlarla cidden çok sıkıntı yaşar mıyım?
Bazısı diyor AMD RX 580 iyi bir ekran kartı işinizi görür bazısı diyor sakın alma AMD ekran kartları uzun kullanımda çöp ne yapacağımı şaşırdım doğrusu. :(

O yaptığım yorumdan dolayı büyük ihtimalle "AMD FANBOY" arkadaşlar tarafından tekrar linç edileceğim ama olsun bakalım. Ben XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorum ve dediğim birçok sıkıntıyı yaşadım. Ayrıca benim kart alev alıyor resmen. Ha XFX RX 580 için nasıldır bilemem onu da sen araştır başka kullanıcı yorumlarına bak. Burada herkes ekran kartı önerir hatta fanboy derecesine kadar savunur ama sorun yaşadığın zaman çözüm bulman düşük bir ihtimal :D O yüzden ekran kartı seçimi çok önemli bence. Tek burası ile sınırlı kalma başka kaynakları da araştır seçerken.

Bazısı diyor AMD RX 580 iyi bir ekran kartı işinizi görür bazısı diyor sakın alma AMD ekran kartları uzun kullanımda çöp ne yapacağımı şaşırdım doğrusu. :(

Aldığın markaya ve taktığın sisteme fan düzenine bağlı, tabii ki NVIDIA daha iyi ama RX580 iyi ekran kartı. Hakkını yememek lazım. Sonra bazı arkadaşlar MHz değerlerine ramine bakmadan WattMan hatası alıyor :D ? RX580 iyi ama hala şüphen varsa 1650 veya 1660 Super al.

Aldığın markaya ve taktığın sisteme fan düzenine bağlı, tabii ki NVIDIA daha iyi ama RX580 iyi ekran kartı. Hakkını yememek lazım. Sonra bazı arkadaşlar MHz değerlerine ramine bakmadan WattMan hatası alıyor :D ? RX580 iyi ama hala şüphen varsa 1650 veya 1660 Super al.
Tecrübe oluyor hocam ne yapalım artık. XFX RX 590 ekran kartım stabil ve biraz daha serin çalışsın diye kartın mhz ve güç limitini düşürdüm bu şekilde çözüm buldum şimdilik. Undervolt hala yapamadım. Aynı ekran kartını kullanıp yapanlar varda nasıl yaptıklarını paylaşmıyorlar :D

İnce hesapta aşağıdaki sistemi özelleştirerek şu özellikleri elde ettim:
Özellikler:
AMD Ryzen 5 1600 12nm soket AM4 işlemci.
ASUS B450M Dragon AMD B450 soket AM4 ATX Gaming anakart.
XFX RX 580 GTS XXX Edition 8 GB GDDR5 Gaming ekran kartı.
2 Adet × Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz.
James Donkey JD480 480GB SSD disk.
Cougar cgr-ST-500 XTC 500W 80+ Power Supply

1 Fan Rampage Spectra Temperli Cam Rainbow Fan Mid Tower
WD purple WD10PURZ 1TB 3.5" sabit disk
Fiyatı: 4846, 85TL.
Sizce sistem alınır mı arkadaşlar? Ve The Witcher 3, Tomb Raider gibi oyunları Ultra'da rahat oynatır mı? Sistemde kasası olsun PSU'su olsun herhangi bir sıkıntı çeker miyim sizce?

RX 580 onermem eski bir kart ve çok ısınıyor çok güç tükettiğinden. Benzer fiyata 1650SUPER almaniz daha doğru olur.
Hatta bütçeniz varsa 1660SUPER e bile çıkabilirsiniz.

Normalde kesinlikle AMD veya NVIDIA karşıtı değilim, sadece NVIDIA biraz pahalı geldiği için ve aynı zamanda FreeSync teknolojisinden de faydalanabilmek için AMD ekran kartı seçtim fakat hem memnun kalanların hem de memnun kalmayanların olduğunu gördüm bu yüzden biraz şüpheli yaklaşıyorum doğrusu :)

Vallahi adam biraz haklı. RX580 sahibiyim undervolt yaparak kullanıyorum. Çok zahmetli bir iş değil açıkçası MSI Afterburner programından Core Voltage -60 yapıyorum o kadar.

RDR2'de mid-high-ultra karışık 55 civarı FPS alıyorum kasabalarda, kasaba dışında ise 60+ FPS oluyor, çözünürlük 1080p. Ekran kartı sıcaklığı 72-75 derece arasında seyrederken işlemci 65-70 arasında gidip geliyor.

RX 580 onermem eski bir kart ve çok ısınıyor çok güç tükettiğinden. Benzer fiyata 1650SUPER almaniz daha doğru olur.
Hatta bütçeniz varsa 1660SUPER e bile çıkabilirsiniz.

Aynı sistemin GTX 1650 Super'li versiyonu var ama gözüme ekran kartı biraz garip geldi tek fan gibi bir bakabilir misiniz acaba?

Aynı sistemin GTX 1650 Super'li versiyonu var ama gözüme ekran kartı biraz garip geldi tek fan gibi bir bakabilir misiniz acaba?
hocam psu lazım rx580 için uçak gibi ses çıkartır yoksa :D

Önermem 1 fan ekran kartı için çok yetersiz. En fazla 3 olması lazım aslında hava akışı için. Bunlara ITX diyorlardı galiba. Tavsiyem değil...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı