Şimdi minidump dosyası paylaşmanız lazım. Ancak öyle daha ayrıntılı inceleme sağlanabilir. Rehber linki bırakıyorum.
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...
CRITICAL_PROCESS_DIED
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Resim atmışsınız sadece oradan bakarak bu 2 hata kodunu görüyoruz. Üstteki hata koduna Windows demiş ki yerleşik Windows kritik sistem hizmetleri, csrss.exe, wininit.exe, logonui.exe, smss.exe, services.exe, conhost.exe ve winlogon.exe'yi içerir.
Bunlardan birisi açılırken veya çalışmaya başlarken hata almışsınız.
Alttaki hata kodu içinse Windows bize disk veya RAM'lerde sorun olabileceğini ya da anakartta sıkıntı olabileceğini söylemiş. Virüsten de kaynaklanabildiğini belirtmiş. Disk ve RAM testi yaptığınız için bunları geçiyorum. Anakart belki hata olabilir. Öyleyse onarım gerekir. Çünkü sanki boot cihazı seçin okuyamadım gibi bir fotoğraf var. Fotoğraf net olmadığı için tam okuyamadım bende. Ama diğer şeylere odaklanalım şimdilik.
Bilgisayarınız açıkken CMD'yi yönetici çalıştırıp aşağıdaki kodu yapıştırın ve bitmesini bekleyin.
SFC /scannow
DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
Bittiğinde yeniden başlatın. Sistem açıldığında sorun devam ediyorsa bir virüs programı kurup bilgisayarınızı tarayın.
30-days Free Trial - Download Kaspersky Premium Antivirus and experience the ultimate malware protection for all your devices. Stay safe from latest cyber threats.
İşlem bittiğinde virüs çıkarsa silin.
Sorununuz devam ediyorsa birkaç tane minidump dosyası biriktirip atın.