Çözüldü Ryzen 5 1600 sistem mavi ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

techpro51

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 hafta önce bir sistem topladım. Sistem parçaları:

• AMD Ryzen 5 1600
  • MSI B350M Mortar Arctic
  • Corsair Vengeance 16 GB Single Channel
  • Asus Dual GTX 1060 6 GB
  • Corsair ForceLe 120 GB SSD
  • WD 1 TB HDD

Sorunum:

Bilgisayarıma bugün format attım. Format atmadan önce işlemci 4.00 GHz'e OC'liydi. Ben sisteme format attım. Sonra bilgisayar ara ara donmaya başladı. 2 kez mavi ekran verdi. Oyundayken hiç bir uyarı vermeden ekran gitti. Sistem çalışmaya devam ediyordu ama tepki yoktu açılma gibi. Kasanın reset tuşuna basınca kendini kapattı. Sistemin açma tuşuna basınca ekran kartının fanları Windows ekranı gelinceye kadar çılgınlar gibi dönmeye başladı. Acaba sistemime bi şey olmuş mudur?

Not: Minidump dosyaları paylaşamam çünkü 2 kez peş peşe mavi ekran gelince bi kez daha format attım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Formattan önce biosa girip sıfırlayınız. Yüksek ihtimal voltaj ve/veya ısınma sorunları var. Bu ayarlamaları windows içinden yapmayınız. Deneme yanılmalar dışında.
Hocam cezam vardı geç yazdım. BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırladım. Ardından format attım sorunum çözüldü.
Formattan önce biosa girip sıfırlayınız. Yüksek ihtimal voltaj ve/veya ısınma sorunları var. Bu ayarlamaları windows içinden yapmayınız. Deneme yanılmalar dışında.

Hocam cezam vardı geç yazdım. BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırladım. Ardından format attım sorunum çözüldü.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı