Ryzen 5 1600 Sistem Toplama

arslankaan99

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Freelancer
Herkese merhaba. 2500 liraya ekran kartı-HDD hariç bir sistem toplayacağım. İleride bu sistem RX590 veya daha üst modeller ekleyeceğim. Şimdilik idareten bu şekilde kullanacağım. Sistemde kullanacağım parçalar şunlardır:
  • AMD Ryzen 5 1600 işlemci (600 lira dolaylarında)
  • ASUS TUF B450 PLUS anakart (700 lira dolaylarında)
  • 8 GB DDR4 3200 MHz 16CL RAM (300 lira dolaylarında)
  • Intel M.2 SSD 512 GB okuma 1000 MB yazma 950 MB civarı (450 lira dolaylarında)
Kasa ve PSU'laya 363 lira net kalmakta sorum şu işlemci-anakart-RAM ve SSD uyumu sizce nasıl? Bu fiyata daha iyi bir sistem toplanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan kısıp RAM almalısın. Ryzen 1600' de dahili GPU yok ekran kartı olmadan görüntü alamazsın. Düşündüm de keşke AMD, berbat olsa bile dahili GPU koysa keşke. :(

Hocam bende monitör var zaten. Konuda bu değil ayrıca.
Monitör? Ekran kartından bahsediyorum. Ekran kartı olmadan nasıl görüntü alacaksınız? G ibaresi bulunmayan Ryzen işlemcilerde dahili grafik birimi bulunmuyor. Sizin yararınız için yazıyoruz. Belki bilmiyor veya atlamış olabilirsiniz.

Anakarttan kısıp RAM almalısın. Ryzen 1600' de dahili GPU yok ekran kartı olmadan görüntü alamazsın. Düşündüm de keşke AMD, berbat olsa bile dahili GPU koysa keşke. :(
İleride aynı ramden alıp 2x8gb yapacağım zaten.
Ekran kartı sorununu bütçeyi aşmadan apu işlemci alırım öyleyse.

Hocam bende monitör var zaten. Konuda bu değil ayrıca.
İşlemci dahili grafik yongasına sahip olmadığından harici bir ekran kartı almanız gerekmektedir.
Ryzen 5 2400G bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı