Ryzen 5 1600 ve GTX 1050 Ti sistem düşük oyun performansı sorunu

migration

Megapat
Çok gıcık bir sorunum var. Sistemim kötü olmadığı halde oyunda takılmalar FPS düşmeleri yaşıyorum. V-Sync açık oynuyorum. 60 FPS sabit oynarken bi anda 50-53'e düşüyor ve o an bir takılma oluyor, bu takılma 1 sn belki daha az fakat oyunun içine ediyor ve bu olay 1-2 dakikada bir olmaya başladı. Önceden de bu sorunum vardı ama 4-5 dakikada bir olurdu ve bu kadar çok takılmayı hissetirmezdi. Fortnite da oynuyorum orada da FPS sabit fakat bundaki gibi bir takılma yok. CS:GO'da takılma oluyor yine ama PUBG kadar rahatsız etmiyor. Oyun için sıcaklık değerlerim normal. Ekran kartım 65 dereceyi geçmiyor. İşlemci 55 dereceyi geçtiğini görmedim. Anlık takılmayı şöyle düşünebilirsiniz, video izliyorsunuz videoyu anlık olarak durdurup oynatıyorsunuz aynı o şekil.

• Ekran Kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4G
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 3.4 GHz
  • Ana Bellek: Crucial Ballistix 16 (2x8) GB 3000 MHz RAM
  • Anakart: B350-M PRO VDH
  • Güç Kaynağı: XIGMATEK 500W
  • Monitör: Samsung 22 inç 60 Hz
  • Corsair Force Le 128 GB (oyun ve işletim sistemi burada)

BIOS güncel. Ekran kartım güncel. İşletim sistemim güncel 1803 sürümünü kullanıyorum ve korsan değil Windows 10 Education kullanıyorum. Chipsetim güncel. Daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı