Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 sistem düşük FPS sorunu

RUN JEA RUN

Kilopat
LoL'de 1080p çok yüksekte oynuyorum. FPS 100-120 arası. Ayarları ortaya çekiyorum en fazla 150'ye çıkıyor. Ben bu sistemle çok daha fazla FPS'leri görmem gerekmiyor mu? PUBG'de bile orta ayarda 100 alıyorum.

Sistem:
  • -Ryzen 5 1600
  • -MSİ GTX 1060 6 GB GAMİNG X
  • -8 GB RAM 2666 MHz
  • -MSI B350M PRO-VDH

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
LoL'de 1080p çok yüksekte oynuyorum. FPS 100-120 arası. Ayarları ortaya çekiyorum en fazla 150'ye çıkıyor. Ben bu sistemle çok daha fazla FPS'leri görmem gerekmiyor mu? PUBG'de bile orta ayarda 100 alıyorum.

Sistem:
  • -Ryzen 5 1600
  • -8 GB RAM 2666 MHz
  • -MSI B350M PRO-VDH

LOL, CS GO gibi oyunlar FPS değerlendirilmesi için baz alınamaz. Saçma derece düşük CPU ve GPU kullanıyorlar. Mesela benim Ryzen 2600 ve GTX 1060'ta CPU kullanımı %20'yi geçmiyor, GPU ise %40-50 arası sürekli.

Sistem:
  • -Ryzen 5 1600
  • -8 GB RAM 2666 MHz
  • -MSI B350M PRO-VDH

LOL, CS GO gibi oyunlar FPS değerlendirilmesi için baz alınamaz. Saçma derece düşük CPU ve GPU kullanıyorlar. Mesela benim Ryzen 2600 ve GTX 1060'ta CPU kullanımı %20'yi geçmiyor, GPU ise %40-50 arası sürekli.

Çözüm
Saçma derece değil. Öyle kullanması çok normal. Elindeki kart o oyunlar için çok yüksek seviye kalıyor. Ayarları yükseltsen bile kart yorulmuyor. Çünkü çok güçlü o oyuna göre. Takılma, donma, sebepsiz yere FPS düşmesi olmuyorsa kullanımları takmanıza gerek yok.

Hiçbir sorunu yok gayet normal değerler alıyor. 300 FPS almasını mı bekliyorsun? Eğer öyle bir beklentin varsa grafik ayarlarını en düşüğe çek öyle oyna.
Maalesef yüksek seviye kartlarda bu düz mantık işlemiyor. Yine benzer bir FPS alacaktır. Sebebi ise ayarları düşürürse ekran kartı yerine daha çok işlemciye yüklenilecek. Bu durumda FPS'te artma değil azalma gözlemlenecektir. Veya sabit kalacaktır.

Aynen hocam. Böyle konu açanlara uyuz oluyorum, ne güzel 120 FPS civarı alıyor memnun değil bile. Bende bile GT 840M sistem var GTA 5'te 60 FPS görse mutluluktan havaya uçuyorum. İşte böyle güçlü sistemler böyle elindeki sistemden memnun olmayana verilmemeli.

İnşallah hak eden bir gün istediği sistemi alır, mavi ekransız kullanır.
Adam orada memnun değilim demiyor,sadece belirttiği iyi bir sistemim var neden daha yüksek FPS alamıyorum diyor.Soruyu tekrar oku herkes Ekran Kartının bu oyun da fazla kullanmadığını bilmek zorun da değil.Aşağılamak da yakışmamış.Çalış senin de olur belki.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı