Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 Sistem Mavi Ekran Hataları

mirccc2

Kilopat
Ben dün yeni bir sistem topladım ve kurulumunu yapıp anakart, ekran kartı, windows güncellemelerini yaptım ve görünürde bir sorun kalmadı gibi ancak ara sıra neredeyse saat başı, gerek oyun oynarken gerek herhangi bir uygulama açık değilken mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayar yeniden başlıyor. Sistemimi de yazayım, yardımcı olursanız sevinirim.

Ryzen 5 1600
Gigabyte AB350-Gaming 3
MSI GTX 1060 Gaming X +
Gskill 3200 MHZ (8x2) 16 GB RAM
WD Blue 250 GB SSD
Thermaltake view 28 kasa

Oynadığım oyunlar orijinal Steam oyunu ve lisanslı Windows 10 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS guncellemelerinizi yaptiniz mi? Eger yapmadiysaniz BIOS'U en son surumune guncelleyin anakartinizin web sitesinden. Sorununuz cozulecektir. Ayni sey benim Ryzen sistemimde de basima gelmisti. Bu sorun bellek adaptasyon uyumsuzlugundan kaynaklaniyor. Micro kod guncellemeleri ile AMD bu sorunu cozdu.

BIOS update en son sürümünde fakat hata devam etmekte. Şimdilik, RAM'lerin hızını 3200 MHz'den, 2133 MHz'e indirmiş bulunmaktayım. Sorun çözüldü gibi fakat yapalı daha birkaç saat oldu. Umarım tekrarlanmaz bu sorun. RAM - anakart uyumsuzluğundan olabileceğini düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Bende de ayni sorun mevcut. 2133'te calisiyor RAM'ler bayağıdır, sorun olmuyor sistemim stabil. Zaten su an 3000 MHz'de calisabilen cok az bellek modeli var Ryzen sistem icin. Sirasi ile deneyip 2666 MHz frakanslarda calistirabilirsiniz belki. Rica ederim.

Benzer bir sistem bende de mevcut.
  • MSI B350 Tomahawk Anakart
  • Gskill 3200 MHz 8GB RAM
  • MSI GTX 1060 Gaming X 6G
  • AMD Ryzen 5 1600x
Mavi ekran ve oyunlarda çalışmayı durdurdu hatası alıyorum.
BIOS güncellemesi yaptım tekrar tekrar Windows 10 Pro işletim sistemini kurdum UEFI ile, nadir de olsa bu hataları almaya devam ediyorum.
Driverler dahi güncel, RAM 3200 MHz'de idi 3000 MHz'e çektim devam etti. 2133 MHz'e düşürsem sorun çözülür mü bilmiyorum.

Kullandığınız RAM' in tam kodunu paylaşabilir misiniz?
F4-3200C16S-8GVKB
89530
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180312-145511.jpg
    Screenshot_20180312-145511.jpg
    122,6 KB · Görüntüleme: 74
Frekans yükseltirken manuel mi ayar değiştiriyorsunuz yoksa XMP profili mi seçiyorsunuz? Manuel yapıyorsanız voltaj arttırıyor musunuz? AMD Ryzen Master' dan frekans değiştirmeyi denediniz mi?

Frekans yükseltirken manuel mi ayar değiştiriyorsunuz yoksa XMP profili mi seçiyorsunuz? Manuel yapıyorsanız voltaj arttırıyor musunuz? AMD Ryzen Master'dan frekans değiştirmeyi denediniz mi?
XMP profili seçmiştim manuel ve Ryzen Master'dan denemedim. Önerilerinizi deneyip test ettikten sonra tekrar bilgi vereceğim.

BIOS ayarlarını default yaptım. Daha sonra XMP profili ile 2933 MHz seçtim. Şu an sistem stabil ancak 3200 MHz seçince gariplikler ortaya çıkıyor. Chrome bile çöküyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı