Ryzen 5 1600 ve GTX 1060 yayın için yeterli mi?

Dogukny

Hectopat
Daha fazla  
2. el bir bilgisayar buldum henüz almadım. Twitch'te yayın yapmak için kullanacağım. Özellikler ise şöyle;
  • -AMD Ryzen 5 1600.
  • -MSI X370 GAMING Plus AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1 Anakart.
  • -Xigmatek Vector S serisi 80 Plus SILVER 1200W.
  • -Gigabyte GTX 1060 3G.
  • -8 GB 3000 MHz RAM.
  • -SanDisk 120 GB SSD.
  • -Toshiba 2TB HDD.
Upload hızım 5Mbps. 3000-3500 bitrate vereceğim. Sizce bu sistem ile yayın yapabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Rahatlıkla yapabilirsiniz ama tabii ki 2600 olsa daha iyi olur.
Teşekkür ederim. Şuan elimde çok kısıtlı miktarda para var. Ben ekran kartına pek sıcak bakmadım. 3GB olması sizce bir sorun yaratır mı? Oynayacağım oyunlar genellikle CS:GO, Fortnite; PUBG vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el bir bilgisayar buldum henüz almadım. Twitch'te yayın yapmak için kullanacağım. Özellikler ise şöyle;
  • -AMD Ryzen 5 1600.
  • -MSI X370 GAMING Plus AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1 Anakart.
  • -Xigmatek Vector S serisi 80 Plus SILVER 1200W.
  • -Gigabyte GTX 1060 3G.
  • -8 GB 3000 MHz RAM.
  • -SanDisk 120 GB SSD.
  • -Toshiba 2TB HDD.
Upload hızım 5Mbps. 3000-3500 bitrate vereceğim. Sizce bu sistem ile yayın yapabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
Gayet yeterli donanımlara sahipsiniz. 5 Mbps upload'ınız da varmış, tadından yenmez.

İşlemciyi yükseltirseniz daha iyi olur. Ekran kartı yeterli. Mesela işlemciyi 2600 yapabilirsiniz. Biz birine yayın sistemi toplamışık 2600X 1000tl'ye gelmişti. İndirmeyi takip edin
Teşekkür ederim. Ancak elimdeki nakit kısıtlı. Sağolsun satıcı bir güzellik yaptı. Gönül ister ki yükseltelim. Ama alabileceğimin en iyisi şuan bu.
Gayet yeterli donanımlara sahipsiniz. 5 Mbps upload'ınız da varmış, tadından yenmez.
Teşekkür ederim.^^

Ben imzamdaki sistemle son derece rahat yayın yapıyorum, hiç bir zaman da üzmedi. O sistem hayli hayli yapar. İntenet de uygun. Her hangi bir sorun yaşanmaz bence.

Ryzen 5 1600, GTX 1070, 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 RAM ve 10Mbps upload ile yaklaşık 6-7 ay yayın yaptım. Hem de yayını x264 ile işlemciden veriyordum. 1080p, 60FPS yayın yapıyordum. Oyunlar: Overwatch, Apex Legends, CS:GO ve League of Legends'tı. Battlefield V gibi biraz daha sağlam oyun oynayacaksan, sistemi biraz optimize etmen gerekebilir.

Sonuç olarak o sistemdeki 8GB RAM, sana sorun çıkarabilir. Özellikle de Ryzen işlemciler ile RAM'in doğrudan ilişkisi var. Yani kısacası, güzel bir ayar ile rahat yayın yapabilirsin ama +8GB daha RAM takviyesi güzel olur. 300-400 TL'ye çözersin.

Ek olarak speedtest.net'e gir ve oradan Berlin, Prague ve Frankfurt serverlerını test et. Türkiye üzerinden aldığın upload değerini dikkate alma (Twitch'te Türkiye serverı yok). Twitch'te, Türkiye'ye en iyi hizmeti veren sunucular Prague, Berlin ve Frankfurt. Upload testi yap ve sonucu yaz.

Örneğin 5Mbps uploadın var diyelim. Yabancı serverlerda yaklaşık 1-1,5Mbps kadar kayıp yaşama ihtimalin var. Yani sen 4Mbps olarak hesap et. 1Mbps'de serbest bırak (oyun oynarken ve arkaplandaki uygulamar için lazım olacak ki ani droplar olmasın). 3000-3200 bitrate verirsin. Yukarıda bahsettiğim ihtimallere bağlı olarak bir miktar daha düşürüp ya da artırma yoluna gidebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı