Ryzen 5 1600 ve RX 580 hazır sistem alınır mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimarlık öğrencisi - Tasarımcı
Bu hafta içinde kısmet olursa yeni sistem topluyorum. Aklımda karar kıldım ama size sormadan almak istemedim. Parçaları tek tek alıp kendim toplayacaktım fakat hazır toplama 2 sistem ile karşılaştım.
  1. AMD 1600 - ASUS RX580 - ASUS B350 - KINSTON 8GB - TRANSCEND 120 GB SSD
  2. DADG-M580GX-8G16/R5 1600/MSI RX580 Gaming X 8GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Aralarında 2 fark var 1. sistemde SSD var, 2. sistemde yok. Ekran kartlarında ise büyük bir fark yok benim için sorun değil. SSD olmasa da olur benim için, aklımdan geçen 2. sistemi almak. SSD'yi göz önünde bulundurmadan siz hangi sistemi alırdınız? Sistemi kendim toplamama nedenim, bu sistemlerin fiyatının altında olmasıdır, çünkü her sistemin ekran kartları minimum 2200 TL ve iki sistemde en az 500 TL cebimde kalıyor. Neden almalıyım ve neden almamalıyım? Sistem önerecek arkadaş olursa, kullanım amacım ise; oyun, render, çizim ve tasarım. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.si daha mantıklı geldi bana. 3000 mhz ram var, ekran kartını Rog Strix seçmişler. Güç kaynağı 80+ mı onu bilmiyorum, öyleyse 1.si daha iyi. 2. sistemin psusu VS serisinden o da sorunlu diye biliyorum. Ama ben yine de 2'sini de almayıp kendim toplardım.

@ozan96 teşekkür ederim, bende kendim toplayacaktım. Ama 1. sistem ortalama 4.700-5000 TL arasında, 2. sistem ise 4.200 TL civarında. Hazır olarak alırsam cebimde para kalıyor, bunu göz önünde bulundurursak fikriniz ne olurdu?

@ozan96 teşekkür ederim, bende kendim toplayacaktım. Ama 1. sistem ortalama 4.700-5000 TL arasında, 2. sistem ise 4.200 TL civarında. Hazır olarak alırsam cebimde para kalıyor, bunu göz önünde bulundurursak fikriniz ne olurdu?
RX 580'i çok sevmeme rağmen Vatan'da fiyatını 2400 TL olarak gösteriyor. GTX 1060'ı 1400 TL gibi bir fiyata bulabileceğin için, daha iyi anakart ve PSU almış olacaksın. Ama dediğim gibi eğer ilk sistemdeki PSU 80+ ise sistem alınabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı